Atomic Wallet, büyük miktardaki ‘şüpheli mevduatları’ dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda hacker’ların saldırısına uğrayan kripto para cüzdanı Atomic Wallet, büyük kripto para borsalarıyla yapılan iş birliği sonucunda 2 milyon dolarlık şüpheli mevduatı dondurdu.

Gelişmeyi 19 Ekim’de Cointelegraph ile paylaşan Atomic Wallet, tehdidin ortaya çıkarılması hususunda Chainalytichs ve Crystal’dan yardım aldığını belirtti. 

Chainalytic ve Crystal’dan gelen bilgilere atıfta bulunan Atomic Wallet, tehdide sebep olan kişinin, fonları Bitcoin blockchain’ine bağlamak için köprüler ve kripto mikserleri gibi birçok yöntem kullandığını ifade etti. Chainalytics ve Crystal’in raporunda, fonların Tron ve Bitcoin ağına ulaştığı belirtildi. 

Raporda, fonların Avalanche köprüsü üzerinden Tron blockchain’ine aktarıldığı vurgulandı.

Atomic Wallet tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Atomic Wallet bildirilen işlemler ile bağlantılı olan varlıkları dondurmak için iş birliği yapan merkezi kripto para borsalarına şükranlarını sunuyor. Hızlı müdahaleleri, bazı kullanıcıların başına gelen sıkıntılı olayların etkisinin hafifletilmesi için son derece önemliydi”

Atomic Wallet, Cointelegraph’ın hangi kripto para borsaları ile iş birliği yapıldığına ilişkin sorulan sorulara yanıt vermekten kaçındı. Şirket, “Bu aşamada, devam eden soruşturmanın bütünlüğünü korumak için fonların dondurulduğu borsaların ayrıntılarını paylaşamayız” ifadelerini kullandı.

Atomic Wallet, Haziran 2023’te saldırıya uğramış ve milyonlarca kripto para çalınmıştı. Kripto cüzdanı, bu saldırıya sebep olan açıkları paylaşmadı. 

Bir grup mağdur kullanıcı, ağustos ayında Atomic Wallet’a karşı toplu dava açtı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Atomic Wallet, büyük miktardaki ‘şüpheli mevduatları’ dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!