Tesla, Bitcoin varlıklarını korumaya devam etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli araç devi Tesla’nın üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı.

Reuters’ın haberine göre Tesla’nın kâr marjı, şirketin yüksek faiz oranları karşısında talebi artırmak amacıyla fiyatları düşürmesi sebebiyle önceki yılın aynı çeyreğinde kıyasla düşüş yaşadı. 

Elon Musk’ın şirketi, 1,8 milyonluk yıllık araç satış hedefinde bir değişikliğe gitmedi. Bununla birlikte bazı analistler, elektrikli araçlara olan talepte yaşanan düşüş gerekçesiyle şirketin önümüzdeki dönemde daha fazla indirim yapması gerekeceğini söyledi.

Tesla, satışları artırmak amacıyla 2023’ün başından bu yana modellerde %6’dan fazla indirim yapmıştı.

Bitcoin satışı gerçekleşmedi

Tesla, 312.000.000 dolarlık Bitcoin varlıklarını tutmayı sürdürdü. Bununla birlikte elektrikli araç devi, yeni bir Bitcoin satın alımı da yapmadı.

Tesla, 1 milyar dolarlık Bitcoin satın alarak varlığın değerinin artmasında büyük bir katalizör olmuş ancak ilerleyen dönemlerde varlıkların bir kısmını sattığını açıklamıştı. 

Tesla, bir dönem Bitcoin ile ödemelerini de kabul ediyordu. Şirket, çevresel kaygıları gerekçe göstererek Bitcoin ile ödeme politikasına son verdi.

Tesla’nın üçüncü çeyrek gelirleri, analistlerin 24,1 milyar dolarlık tahminine kıyasla 23,35 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu, son üç yıla bakıldığında en yavaş büyüme hızına işaret ediyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tesla, Bitcoin varlıklarını korumaya devam etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!