Hamas’ın kripto kullanımı lobicilik faaliyetlerinde Coinbase’in elini zayıflatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berenberg Capital Markets tarafından yayınlanan yeni yatırım raporunda, Hamas militanlarının İsrail’e yönelik son saldırıları finans etmekte para kullanmasının, Coinbase’in ABD’de gerçekleştirdiği kripto para lobi faaliyetlerine engel olabileceği vurgulandı.

Berenberg baş analisti Brenberg, 18 Ekim tarihinde yayımlanan raporda, Coinbase’e karşı olan “temkinli duruşun” temel nedeninin, İsrail-Hamas çatışmasından kaynaklanan siyasi çalkantının yanı sıra ABD’de Coinbase’e karşı uygulanan çeşitli regülasyonlar olduğunu vurguladı.

Berenberg analistleri Coinbase’in gelecekteki performansıyla ilgili endişelerini sıralıyor. Kaynak: Berenberg Capital Market

Geçtiğimiz hafta Financial Times, İsrailli yetkililerin Binance ve diğer kripto para borsalarında Hamas’ın fon toplamakta kullandığı iddia edilen yüzden fazla hesabı kapattığını bildirmişti.

Yaşanan olayların sonucunda İsrailli yetkililer milyonlarca dolar değerinde kripto paraya el koydu.

Yayımlanan raporda Palmer şu sözlere yer verdi: 

“Hamas geçtiğimiz Nisan ayında, yetkililerin transfer hareketlerini blokzincir üzerinden takip edebilmeleri nedeniyle fon toplama işlemlerinde kripto para kullanmayacağını duyursa da son haberlerin kripto paraların yasal statüsüne ilişkin soru işaretlerini daha da artıracağı kesin.”

Coinbase geçtiğimiz birkaç yılda ülkede daha net ve daha kripto dostu regülasyonların getirilmesini sağlama stratejisinin bir parçası olarak ABD’deki lobi faaliyetlerini büyük ölçüde artırmıştı.

Berenberg analistleri Coinbase (COIN) hisselerine ilişkin “tutma” tavsiyelerini yineledi ve 39 dolarlık fiyat hedefini korudu.

Bu yazı yazılırken TradingView verilerine göre Coinbase hisseleri gün içinde yüzde 3 artışla 77,30 dolardan işlem görüyordu. 

Coinbase (COIN) hisselerinin fiyatı yüzde 3’lük artışla 77,30 dolardan işlem görüyor. Kaynak: TradingView

Palmer, “COIN’e temkinli bir noktadan bakmaya devam ediyoruz, özellikle de hisse senedi bu yıl Bitcoin’e oranla yüzde 72 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq’a oranla yüzde 29 artış göstererek kendi fiyatını ikiye katladıktan sonra” dedi ve ekledi:

“COIN’e ilişkin ‘Hold’ notumuz, hisse senedine yakın vadede yatırım yapılmaması gerektiği yönündeki görüşümüzü yansıtıyor.” 

Palmer ayrıca Coinbase’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile devam eden hukuki sürecinin, şirketin hisse senedi fiyatlarındaki artışı engelleyen bir faktör olduğuna da değindi.

Beklenenden uzun süren “kripto kışı” nedeniyle piyasada umut edilenden daha zayıf işlem hacimleri olduğunu belirten Palmer, Berenberg’in tüketici işlem hacmi tahminini 210 milyon dolardan 240,8 milyon dolara çıkardığını söyledi. 

Bu değerlendirme, Coinbase müşteri alım oranlarının beklenenden daha düşük olacağını da gösteriyor.

Palmer buna ek olarak, kripto borsasının sahip olduğu geniş nakit havuzunun borsa için yastık görevi görerek esneklik sağladığını, yönetimin giderleri kısıtlayarak yoluna devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“Bu faktörler ve COIN üzerinde çok sayıda açık kısa pozisyon olduğu gerçeği göz önüne alındığında, özellikle de Coinbase’in SEC’e karşı verdiği hukuki mücadele devam ederken, yukarı yönlü ani bir kırılım yaşanması olasılığına karşı şirket hisselerine doğrudan kısa pozisyon açmanın riskli olduğuna inanıyoruz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hamas’ın kripto kullanımı lobicilik faaliyetlerinde Coinbase’in elini zayıflatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!