Bitcoin, 2024 yılına kadar ne kadar yükselebilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, bankacılık krizinin de katkısıyla 2023 yılında %70 oranında artış gösterdi. ABD’de bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanma ihtimali de varlığa yönelik umutları artırıyor. 

BTC/USD günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Peki Bitcoin fiyatı 2023 yılının geri kalanında da yükselişini sürdürecek mi? Cointelegraph, olası ihtimallere göz atıyor.

Bitcoin’in gözü 50.000 dolarda

Bitcoin’in devam eden piyasa eğilimi, 2017-2020 yılları arasındaki fiyat hareketleriyle büyük benzerlik taşıyor. Bitcoin analisti Stockmoney Lizards, bu sebeple bir boğa rallisi için önemli bir kırılma anının tekrarlanabileceğini ileri sürüyor. 

BTC/USD 2020 ile 2023 arasındaki performansının karşılaştırması. Kaynak: TradingView/Stockmoney Lizards

2020 yılındaki kırılma, Kasım 2021’de Bitcoin’in 69.000 dolara ulaştığı boğa rallisinden önce gerçekleşti. Analist, benzer bir kırılmanın meydana gelmesi halinde, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 45.000 – 50.000 dolar aralığına tırmanacağını öngörüyor.  

Bununla birlikte, Bitcoin’in 2020 yılındaki yükselişinin aksine, varlık şu anda Fed’in şahin politikasından kaynaklanan ters rüzgarlar ile karşı karşıya. Bu durum piyasalarda daha düşük likiditeye sebep oluyor.

Bitcoin fiyatı, Fed’in bilançosunun zirveyi gördüğü Nisan 2022’den bu yana %40 oranında düşüş yaşadı.

Standard Chartered, Bitcoin için 50.000 doları işaret ediyor

Standard Chartered, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 50.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 

Standard Chartered’ın küresel araştırma başkanı ve baş stratejisti Geoff Kendrick, madencilerin kârlılığının artmasıyla birlikte, Bitcoin satma ihtiyaçlarının azalacağını ve potansiyel olarak artan talebe karşı arzın daha düşük olmasına yol açacağını savunuyor. 

Kendrick bir raporunda, “Madencilerin çıkardığı Bitcoin başına artan kârlılık, nakit girişlerini korurken daha az satış yapma gereksinimi duyacakları ve böylece net Bitcoin arzını azaltıp varlığın fiyatını yükseltebilecekleri anlamına geliyor” dedi.

Madencilerin elinde bulundurduğu Bitcoin sayısı, ilginç bir şekilde Mayıs 2023’teki Ordinal rüzgarı sırasında arttı ve o günden beri istikrar kazandı. 

2023’teki Bitcoin madencilerinin rezervleri. Kaynak: CryptoQuant

Teknik veriler, 32.000 doları işaret ediyor

Bitcoin’in teknik verileri, yıl sonu hedefi olarak 32.000 doları gösteriyor. 

Bitcoin, hakim olan bump-and-run reversal’ın (BARR) dip paterninin kırılma aşamasına girdi. BARR Dip formasyonu, genellikle fiyat azalan trend çizgisi direncini aştığında düzelir ve aşağıda gösterildiği üzere formasyonun maksimum yüksekliği kadar yükselir.

BTC/USD günlük fiyat hareketi ft. BARR modeliyle . Kaynak: TradingView

Aynı BARR Dip modeli, Dogecoin’in Haziran 2022’deki durumunda doğru bir şekilde gerçekleşti. Bu model aynı şekilde sürecek olursa Bitcoin değeri 2023’ün sonuna kadar %12,75 oranında artacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, 2024 yılına kadar ne kadar yükselebilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!