FTX Ödemeleri İçin Müjde: Yatırımcılar Paralarının Yüzde 90’ını Geri Alabilecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX, eğer mahkeme tarafından gereken onay sağlanabilirse alacaklılarına %90’dan fazla bir geri ödeme yapacak.

Kripto para borsası FTX tarafından 16 Ekim Pazartesi günü yapılan bir açıklama paralarını kurtarmayı bekleyen yatırımcılara umut verdi. Borsa, geri ödeme sürecini hızlandırabilmek adına yeni bir uzlaşma sağlandığını duyurdu. Söz konusu uzlaşma, FTX alacaklıları, ABD dışındaki müşterilerin temsilcileri, teminatsız alacaklılar komitesi arasında sağlandı.

Sağlanan uzlaşma noktasında mahkemeye sunulacak yeni teklifin 16 Aralık 2023‘e kadar dosyalanması ve detaylandırılması planlanıyor. Bu dosyalamanın ardından eğer mahkemeden onay gelirse ve süreç istenilen şekilde ilerlerse tüm FTX alacaklılarına 2024 yılının ikinci çeyreğinde ödeme yapılması planlanıyor.

Eğer süreç planlandığı gibi giderse dünya çapındaki FTX kullanıcılarına toplamda 8,9 milyar dolar ve FTX.US kullanıcılarına 166 milyon dolar ödeme yapılacağı tahmin ediliyor.

Söz konusu iade süreci FTX ekibinin devam eden varlık kurtarma çabaları, kurucu Sam Bankman-Fried’in (SBF) davası ve alınması gereken çeşitli yasal onaylar gibi faktörlere bağlı olarak uzayabilir.

FTX cephesi geri ödeme işlemini 3 havuza bölerek yapmayı planlıyor. Bu havuzlar FTX müşterileri için ayrılmış varlıklar, FTX.US müşterileri için varlıklar ve diğer varlıklardan oluşan bir “Genel Havuz”u içeriyor.

FTX’in iflas mahkemesiyle ilgilenen yeni CEO’su John Ray konu hakkında yaptığı açıklamasında sürecin işleyişinden ve uzlaşma şartlarından memnun olduğunu vurguladı:

Uzlaşma ekibi hep beraber gördüğüm en zorlu finansal felaketin enkazını kurtarmayı başarıyor. Neredeyse her şeyin yok olduğu bir durumdan muazzam bir toparlanma yaşandı ve şu anki şartlardan oldukça memnunum.

Alacaklılara veri takip hizmeti sunan X.claim tarafından geçen ay sonunda paylaşılan veriler FTX alacaklılarına ödenecek tutarın arttığını gözler önüne sermişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Ödemeleri İçin Müjde: Yatırımcılar Paralarının Yüzde 90’ını Geri Alabilecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!