Binance Sahte ETF Haberi ile Sarsıldı: Bitcoin Likiditesi Yüzde 99 Düştü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün kripto para piyasasını çalkalayan spot Bitcoin (BTC) ETF onayına ilişkin yalan haber, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Bitcoin likiditesini de kötü etkiledi.

Kripto para piyasası 16 Ekim günü TSİ 16.40 sularında paylaşılan sahte bir haberle çalkalandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yatırım devi BlackRock’ın Spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onayladığına dair yanlış haber Bitcoin fiyatında 2 bin dolarlık bir dalgalanma yarattı.

Yaşanan bu volatil hareket esnasında borsalardaki Bitcoin likiditesi de talebe karşılık vermekte zorlandı. On-chain analiz şirketi Kaio tarafından aktarılan verilere göre 0,1% satış derinliği (ask depth) olarak adlandırılan gösterge özellikle kripto para borsası Binance’in zorlu anlar yaşadığını ortaya koydu.

Verilere göre Binance’in piyasa derinliği özelindeki Bitcoin likiditesi sadece 8 dakikada %99 azalarak 100 BTC’den 1,2 BTC’ye düştü. Bu gerileme yüzünden Bitcoin alıp-satan kullanıcılar kısa süreliğine yüksek fiyat farklarıyla (slippage) karşılaştı. Alış ve satış arasındaki bu fiyat farkı kripto para borsaları OKX ve Bybit özelinde de yaşandı. Bu borsalardaki Bitcoin likiditesi de kısa sürede 2 BTC’nin altında düştü.

Tüm bu çalkalanma esnasında en iyi performans sergileyen borsalar ise ABD merkezli Kraken ve Coinbase oldu.

Bitcoin için alış ve satış arasındaki derinlik ne kadar yüksek olursa hacimli işlemlerin fiyat sapması olmadan gerçekleşmesi de o oranda mümkün kılınıyor. Fakat bu örnekte görüldüğü gibi likidite derinliğinde yaşanan ani düşüşler yüksek hacimli işlemlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesinin önüne geçiyor.

Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Kaiko araştırmacısı Riyad Carey şu ifadelere yer verdi:

Binance’in satış derinliği bu sabah sadece 8 dakikada 100 BTC’den 1,2’ye düştü; OKX ve Bybit de 2 BTC’nin altına düşerken Kraken ve Coinbase daha iyi performans gösterdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Sahte ETF Haberi ile Sarsıldı: Bitcoin Likiditesi Yüzde 99 Düştü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!