Altcoin’de Yüzde 60’lık Anormal Fiyat Hareketi: Milyonlarca Dolar Tasfiye Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tellor Tributes (TRB) özelinde yaşanan ani fiyat hareketliliği milyonlarca dolar değerinde long (uzun) pozisyonu tasfiye ederken beraberinde ciddi spekülasyonlar getirdi.

TRB, 15 Ekim TSİ 04.30 sularında %60 civarında ani bir yükseliş yaşayınca long yönlü pozisyonu olan yatırımcılar gafil avlandı. On-chain analiz platformu Coinglass tarafından sağlanan verilere göre kısa süreli bu ani yükseliş 3,11 milyon dolar değerinde long pozisyonun tasfiye olmasıyla sonuçlandı.

Veriler, yaşanan tasfiyelerin 1,71 milyon dolarının kripto para borsası OKX’de, 1,19 milyon dolarının Huobi’de gerçekleştiğini ortaya koydu.

CoinGecko verilerine göre ani fiyat hareketinden önce 50 dolar bandında konumlanan TRB, yaşadığı %58,5 yükselişle 81 dolara ulaştı. TRB, kısa süre içerisinde 60 dolara geri çekilerek adeta likidite temizliği yapmış oldu.

Öte yandan vadeli piyasalarda yaşanan bu ani yükseliş spot piyasalara tam olarak yansımadı. TRB’nin vadeli işlemlerde 81 doları gördüğü esnada spot piyasadaki değeri 79 dolara kadar ulaşabildi. Ani fiyat hareketliliğinden sonraki birkaç saat içerisinde vadeli ve spot piyasa fiyatları eşitlenmekte zorluk yaşadı.

Dolaşımdaki arz birkaç cüzdanın elinde

Etherscan verilerine bakıldığında kripto para borsası Binance, dolaşımdaki TRB arzının %17,9’una denk gelen 454 milyon TRB‘ye ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık %17’lik bir arza tekabül eden 441 milyon TRB ise “0xCc…8b8” isimli bir cüzdanda tutuluyor. “0x65…04c2” isimli bir anonim cüzdan ise dolaşımdaki arzın %4’üne karşılık gelen 111 milyon TRB’yi barındırıyor.

Genel tabloya baktığımızda projeye ait dolaşımdaki varlıkların %17,9‘u Binance’de, geriye kalan %30’luk dolaşımdaki arz ise toplamda 5 farklı cüzdanda tutuluyor. Dolaşımdaki arzın ciddi bir bölümünün sınırlı sayıdaki cüzdan tarafından kontrol edildiği bu gibi projeler fiyat manipülasyonlarına çok daha açık oluyor.

Tepki yağdı

Birçok sosyal medya kullanıcısı ve piyasa analisti yaşanan bu fiyat hareketini “soygun” olarak nitelendirirken tepkiler çığ gibi büyüdü. Yapılan yorumlarda, herhangi bir arka planı olmayan ve zaten son 1 ayda %300 yükseliş bir projenin yukarı yönlü attığı bu fitilin meşrutiyeti sorgulandı.

TRB, yazım esnasında 59,5 dolardan alıcı buluyor. Trellor, Ethereum (ETH) üzerindeki akıllı sözleşmeleri harici verilere bağlayan merkeziyetsiz bir oracle ağıdır. TRB de bu protokolün yerel token’ıdır. Kripto para piyasasında Trellor ile benzer bir işlev gören ve popüler olan bir diğer kripto para ise Chainlink (LINK) olarak karşımıza çıkıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin’de Yüzde 60’lık Anormal Fiyat Hareketi: Milyonlarca Dolar Tasfiye Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!