ProShares, Kısa Ether Stratejisi ETF’sini piyasaya sürmeye hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ProShares, geçtiğimiz haftalarda Ether (ETH) vadeli borsa yatırım fonları (ETF) üçlüsünü tanıttı. Fonun en son teklifi olan ProShares Short Ether Strategy ETF (SETH), kasım ayında işlem görmeye başlayacak.

ETF’nin NYSE Arca borsasında listelenmesi planlanıyor. 13 Ekim Cuma günü yapılan bir başvuruya göre, ETF, günlük S&P CME Ether Vadeli İşlemler Endeksi performansının tersini yansıtan günlük yatırım sonuçları elde etmeyi hedefliyor.

Fon, Ether’in doğrudan short (düşüş yönlü) pozisyonunu almak için uğraşmıyor, ancak fiyat düşüşlerinden yararlanmaya çalışıyor. Cuma günü, ETH’nin fiyatı yaklaşık 1.540 dolar seviyesindeydi. Bu veri, geçen hafta yaklaşık yüzde 6’lık bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

ProShares SETH dosyalamasının ekran görüntüsü. Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu

Blockworks tarafından bildirildiği üzere ProShares, ETF için kayıt beyanının 15 Ekim’de yürürlüğe gireceğini öngörüyor ve fonu kasım ayı başında tanıtmayı planlıyor.

Bununla birlikte, mevcut üç ProShares Ether vadeli işlem fonu VanEck ve Bitwise’ın benzer ürünleriyle birlikte 2 Ekim’de piyasaya çıktı. ProShares ürünleri, hem Ether hem de Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapan iki ETF’i de bünyesinde barındırıyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ekim 2021’de piyasaya giren ilk Bitcoin vadeli işlem ETF’si ProShares Bitcoin Strategy ETF’den neredeyse iki yıl sonra Ether vadeli işlem ETF’lerini onayladı.

İlgili: SEC’in Grayscale Bitcoin ETF ile ilgili mahkeme kararına itiraz etmeyeceği bildirildi

ProShares, Haziran 2022’de Kısa Bitcoin Stratejisi ETF’si ile Bitcoin vadeli işlem ETF’lerini piyasaya sürmeye devam etti. Şu anda, ProShares Bitcoin Strategy ETF yaklaşık 850 milyon dolar varlık biriktirirken, Kısa Bitcoin Strategy ETF yaklaşık 75 milyon dolara sahip.

Magazin: Bitcoin ETF iyimser ve Worldcoin şüphecisi Gracy Chen: Hall of Flame

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ProShares, Kısa Ether Stratejisi ETF’sini piyasaya sürmeye hazırlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!