Coinbase, SEC’i harekete geçmeye zorluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) kriptoda kural koyma dilekçesi üzerine harekete geçmeye zorlayan bir mahkeme kararı için yaptığı baskıyı artırdı.

Coinbase, SEC’in dilekçeyi kabul edip etmeyeceği konusunda resmi bir cevap vermesi için 30 gün içinde bir mandamus çıkarılmasını istiyor.

SEC, 12 Ekim’de uzun zamandır beklenen bir durum güncellemesi sunarak, Coinbase’in dilekçesi üzerine “komisyon personelinin bir tavsiyede bulunduğunu” belirtti. Ancak düzenleyici, daha fazla ayrıntı vermedi.

Coinbase baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, 13 Ekim’de X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımda SEC’i eleştirdi. Grewal, SEC’i niyetlerini yeterince özetlemeye teşvik etmek için bir mandamus çağrısında bulundu.

We’ve filed our response with the Third Circuit. Tl;dr: the SEC’s unilluminating “update” is mere bureaucratic pantomime and confirms that nothing short of mandamus will prompt the agency to take its obligations seriously. 1/3 https://t.co/DC1o8EflcH

— paulgrewal.eth (@iampaulgrewal) October 14, 2023

Grewal ayrıca Coinbase’in Üçüncü Devre için ABD Temyiz Mahkemesi’ne sunduğu SEC güncellemesine verdiği yanıtı da paylaştı.

“SEC’in aydınlatıcı olmayan raporu sadece bürokratik bir pandomimden ibarettir ve mandamus dışında hiçbir şeyin kurumu yükümlülüklerini ciddiye almaya sevk etmeyeceğini teyit etmektedir. Personel düzeyinde bir tavsiyenin bile ortaya çıkması için bir yıldan fazla bir süre geçmesi ve bu mahkemeden bir karar alınması gerekmiştir.” denildi:

“SEC, Coinbase’in talep ettiği kural koyma işlemini gerçekleştirmemeye karar verdi ve mahkeme izin verdiği sürece yargı denetimini engellemek için cephaneliğindeki her bürokratik hileyi kullanacak.”

Coinbase’in SEC güncellemesine yanıtı. Kaynak: Grewal

Coinbase, ilk olarak Temmuz 2022’de kural koyma dilekçesi sundu. Borsa, SEC’ten, hangi dijital varlıkların menkul kıymet tanımı kapsamına girdiğini açıkça belirtmesi ve kripto piyasasını yönetmek için kurallar önermesini talep etti.

SEC’in yanıt vermemesi üzerine Coinbase dokuz ay sonra mandamus için bir dilekçe sunarak, mahkemeden SEC’i “evet ya da hayır” yanıtı vermeye zorlamasını talep etti.

İlgili: Coinbase spot işlem hacmi 2022’ye kıyasla %52 düştü: Rapor

Ancak SEC, Coinbase’in talebini yerine getirmeyi reddetti. Düzenleyici, mahkemeden Coinbase’in mandamus dilekçesini reddetmesini talep etti.

Haziran ortasında SEC, kural koyma dilekçesine yanıt vermek için mahkemeden 120 gün süre istedi. Böyle bir zaman çizelgesi, düzenleyicinin ekim sonu veya kasım başında bir cevap verebileceğini göstermektedir.

Magazin: Dalgalı bir piyasada kripto paranızı nasıl korursunuz – Bitcoin OG’leri ve uzmanlar ağırlığını koyuyor

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Coinbase, SEC’i harekete geçmeye zorluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!