ABD’li yetkililer, Çin bağlantılı Bitcoin madencilerini izliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri hükümetindeki yetkililerin, Çin ile bağlantılı bazı kripto para madenciliği operasyonlarını takip ettiği bildirildi.

The New York Times’ın 13 Ekim tarihli bir haberine göre, ABD’li yetkililer, ülkede yer alan ve Çin ile ilişkilendirilen birçok Bitcoin (BTC) veri merkezini doğrudan takip ediyor. Bu durum, ABD’deki askeri üslere ve ulusal güvenlikle bağlantılı diğer alanlara yakın operasyonlarla ilgili endişeleri artırıyor. Yetkililer tarafından izlendiği bildirilen alanlardan birisi, Pentagon’un bazı operasyonlarını destekleyen bir Microsoft veri merkezinin yakınındaki madencilik tesisi oldu.

Microsoft, operasyonla ilgili bir raporunda, “Bu kuruluşun kötü niyetli faaliyetlerine dair doğrudan bir göstergesi yok” dedi. Konuyla ilgili daha fazla keşif yapılmasını bekleyen firma, “Endüstriyel düzeyde bir kripto madenciliği operasyonunun bilgi işlem gücünün, Microsoft’un Veri Merkezine ve ABD’deki üç stratejik füze üssünden birine doğrudan yakın olan Çin vatandaşlarının varlığıyla birlikte önemli tehdit vektörleri sağlama olasılığını öneriyoruz.” ifadesine yer verildi.

Altyapıyı domuz eti işleme tesisinden bir kripto veri merkezine dönüştüren Bit Origin adlı şirketin, mevcut konumu seçmesinde, Microsoft tesisine yakınlığından ziyade yerel kamu hizmeti sağlayıcılarıyla yapılan bir anlaşmanın etmen olduğu bildirildi. Firma, eylül ayında faaliyetlerini Indiana’dan Wyoming’e kaydırdı ve 30 Eylül itibariyle saniyede 320 petahash hash oranı üreten 3.200 madenciye sahip olduğunu bildirdi.

İlgili: Kripto kredileri, Çin mahkemesi tarafından ikinci dönüm noktası kararında geçersiz kılındı

Rapor, ABD ve Çin arasındaki siyasi gerilimlerin ortasında, Çin hükümeti veya belirli vatandaşlarla bağlantılı madencilik operasyonları kurmanın bazı sonuçlarını vurguladı. Birçok madencilik şirketi, Çin’in madencilik faaliyetlerini yasaklamasıyla birlikte ülkeden ayrılarak ABD topraklarına yerleşti.

Birçok ABD’li yetkili, kripto üzerinden Çin ile bağlantısı olan kişi ya da firmaları hedef aldı. Hazine Bakanlığı 3 Ekim’de, Çin merkezli birkaç kimyasal üreticisinin de aralarında bulunduğu, uyuşturucu fentanil üretimiyle bağlantılı olduğu iddia edilen kripto cüzdanlarına yaptırım uyguladı. Temmuz ayında, kripto firması Prometheum’un Çin hükümetiyle bağlantıları olduğu iddiaları, altı Kongre üyesi tarafından soruşturma açılması çağrılarına yol açtı.

Magazin: SBF’nin Çin’den rüşvet aldığı iddiası, Binance hesap dondurmaya açıklık getirdi: Asia Express

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li yetkililer, Çin bağlantılı Bitcoin madencilerini izliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!