Voyager Digital eleştiri oklarının hedefinde: Müşteri fonlarını gelişigüzel dağıttılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Vadeli İşlemler Komisyonu üyesi Johnson, yatırımcı fonlarında milyarlarca dolarlık kayba yol açan hatalarından dolayı Voyager Digital’i yerden yere vurdu.

Statement of @CFTCjohnson regarding @cftc’s charges against Voyager’s chief executive officer. Learn more: https://t.co/OiBvOoCuV6

— CFTC (@CFTC) October 12, 2023

Komisyon üyesi Kristin Johnson, 12 Ekim’de yaptığı açıklamada, yanıltıcı uygulamaları, uyarı işaretlerini görmezden gelmeleri ve açıkça durum tespiti yapmayı göz ardı etmeleri nedeniyle Voyager’ı hedef aldı.

Voyager’ın hataları yüzünden şirket, temeli atılmamış bir evden farksız hale geldi.

Johnson, Voyager’ın kendine ait yan firmaların kendi fonlarıyla ne yaptığını görmezden geldiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Voyager müşteri fonlarını gelişigüzel bir biçimde dağıttı.

Yatırımcı fonlarını alan yatırım şirketlerinin daha şeffaf davranmasını talep etmek yerine Voyager, saklama kuruluşlarına yönelik mevcut gerekleri göz ardı etti ve müşteri fonlarını korumak için neredeyse hiç çaba harcamayarak müşteri fonlarını gelişigüzel bir biçimde dağıttı.

Johnson’ın yorumları, regülasyon kurumunun Federal Ticaret Komisyonu ile birlikte 12 Ekim’de Voyager’ın eski CEO’su Stephen Ehrlich’e karşı paralel davalar açmasının ardından geldi. 

It has been frustrating watching lots of obvious malfeasance happening in crypto land and enforcement actions only target low-rent relatively tiny scam operations while the industry was building industrial scale predation machines.

This is not that pattern!

— Patrick McKenzie (@patio11) October 12, 2023

CFTC davası ve Voyager

CFTC davasında Ehrlich ve Voyager kayıtsız emtia havuzu oluşturarak dolandırıcılık yapmak ve hatalı kayıt tutmaktan suçlanıyor.

Diğer yandan FTC, Voyager ile uzlaşmaya vardı ve 12 Ekim’de yapılan açıklamaya göre firmanın herhangi bir varlığı yatırmak, takas etmek, yatırım yapmak veya çekmek için kullanılabilecek herhangi bir ürün veya hizmeti sunmasını, pazarlamasını veya tanıtmasını yasakladı.

Voyager ve bağlı kuruluşlar, iflas nedeniyle para kaybeden müşterilere 1,65 milyar dolarlık geri ödeme yapılması üzerinde anlaştı. 

CFTC üyesi Caroline Pham’ın 12 Ekim tarihinde yaptığı ayrı bir açıklamada ise kurumun müşteri fonlarını kötüye kullanan kripto para şirketlerine karşı harekete geçmeye devam edeceği belirtildi: 

Yatırımcının parasını türev ticareti yaparak yönetmek ile mevduat alıp başkalarına kredi vermek arasında önemli bir fark var. Finansman ve tüketici kredisi olmasaydı ekonomimiz durma noktasına gelirdi.

Buna karşın Pham, emtia havuzu operatörünü hangi unsurların oluşturması gerektiği konusundaki yorumlarında CTFC’nin yetki sınırları dışına çıkmış olabileceğini belirterek sözlerine devam etti:

Böyle bir yorum, yasal yetki sınırlarımızı aşan bir yorumdur. Bu yorum kurumlara kredi sağlama ve tüketici finansmanı ile ilgili köklü yasalara ve regülasyonlara zarar verebilir. 

Pham 7 Eylül tarihinde, perakende yatırımcıların karşılaştığı riskleri ele alacak bir kripto para regülasyonu pilot programı oluşturulması konusunda CTFC’ye çağrıda bulundu. Temmuz 2022 tarihinde Madde 11’den iflas başvurusunda bulunan Voyager, 100 binden fazla müşteriye 1 milyar dolar ila 10 milyar dolar arasında borcu olabileceğini belirtti.

Kripto para aracılık şirketi haziran ayında müşteriler için çekim işlemlerini başlattı.

İlginizi çekebilir: CFTC, Voyager ve eski CEO’suna dava açtı

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Voyager Digital eleştiri oklarının hedefinde: Müşteri fonlarını gelişigüzel dağıttılar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!