Changpeng Zhao’nun attığı tweet FTX’i batırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’a göre, Binance patronu Changpeng “CZ” Zhao’nun tek bir tweet’i, kripto para borsası FTX’in başarısızlığına büyük katkıda bulundu. 

Sam “SBF” Bankman-Fried’ın 12 Ekim tarihindeki ceza davasında ifade veren Ellison’un, FTX çöküşünün bir kısmını CZ’nin sosyal medya faaliyetlerine yüklediği bildirildi. CZ, 6 Kasım 2022 tarihli meşhur tweet’inde Binance’in “gün yüzüne çıkan son gelişmeler nedeniyle” elindeki FTX Token’ları (FTT) tasfiye edeceğini duyurmuştu. 

As part of Binance’s exit from FTX equity last year, Binance received roughly $2.1 billion USD equivalent in cash (BUSD and FTT). Due to recent revelations that have came to light, we have decided to liquidate any remaining FTT on our books. 1/4

— CZ Binance (@cz_binance) November 6, 2022

Birçok rapora göre token’ların tasfiyesi, bireysel yatırımcıların Binance örneğini takip ederek FTX’ten fon çekmesine neden oldu. Yaşanan bu durum, FTX’in para çekme işlemlerini durdurmasına ve 11 Kasım’da da iflas başvurusunda bulunmasına yol açtı.

Kullanıcı fonlarının FTX’e aktarılmasını SBF söyledi.

Ellison’a göre söz konusu tweet FTX’in çöküşüne “katkıda bulunsa” da asıl neden Alameda’nın borsadan “geri ödeyemeyecek” 10 milyar dolarlık bir borç almasıydı. SBF’nin duruşmasında ilk olarak 10 Ekim’de kürsüye çıkan ve Bankman-Fried’ın kendisine Alameda kullanıcılarının rızası olmadan, FTX’ten milyarlarca dolar çekmesi yönünde talimat verdiğini ifade etti. 

CZ, 6 Kasım tarihinde attığı bir tweet ile FTX’i batırdığı iddialarına karşı çıkarak, “Sağlıklı hiçbir iş yeri tek tweet nedeniyle batmaz” diye konuştu. Ellison’a ait sosyal medya hesabının 6 Kasım’daki faaliyetlerine dikkat çeken CZ, Alameda’nın Binance’e ait FTT varlıklarını alma kararının, insanların satış yapmasının arkasındaki gerçek neden olduğunu öne sürdü.

4. “CZ’s tweet destroyed FTX”

No healthy business can be destroyed by a tweet.

However, there was a tweet that may have, Caroline’s tweet 16 minutes after mine on Nov 6. Data shows it was the real cause for people to dump FTT:https://t.co/yWFqKvbqMU

— CZ Binance (@cz_binance) December 6, 2022

Eski Alameda CEO’sunun duruşmada sağladığı bilgiler arasında Bankman-Fried’in Amerika Birleşik Devletleri başkanı olma yönündeki belirgin hırsı, Alameda’nın mali tablolarını Genesis’e sunmak üzere birden fazla “alternatif” e-tablo oluşturması ve SBF’nin Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ı borsanın bir destekçisi haline getirme çabası yer aldı. 

Savunma avukatı Mark Cohen’in sorusu üzerine Ellison, “FTX müşterileri fonlarının riske atıldığı” yönündeki endişeleri SBF’nin bilmeyebileceğini söyledi. Yardımcı Yargıç Danielle Sassoon ise iddiaları “mesnetsiz” bulduğunu söyledi.

Ellison, SBF’nin 3 Ekim tarihinde başlayan ceza davasının yedinci gününde kürsüye çıktı. Kendisi, ABD yetkilileriyle yapılan anlaşmanın bir parçası olarak suçunu kabul eden ilk FTX ve Alameda üyelerinden biriydi. 

Bankman-Fried, Kasım ayına kadar sürmesi beklenen ilk davada yöneltilen yedi suçlamayı da reddetti. SBF, Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek duruşmada ek olarak beş suçlamayla daha karşı karşıya kalacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Changpeng Zhao’nun attığı tweet FTX’i batırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!