FTX hacker’ı, 120 milyon dolarlık transfer gerçekleştirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX hacker’ları, Sam Bankman-Fried davası devam ederken yeni işlemler gerçekleştiriyor. 

Blockchain analiz şirketi Elliptic’in 12 Ekim’de yaptığı bir bildirime göre, FTX’ten çalınan 72.500 Ether, borsasının Kasım 2022’de saldırıya uğramasının ardından ilk kez gün yüzüne çıktı. 

Elliptic’e göre saldırgan, 30 Eylül 2023’ten bu yana, merkeziyetsiz borsa THORSwap aracılığıyla 120 milyon dolar değerindeki Ether’i Bitcoin’e dönüştürdü.

Gerçekleştirilen ilk dönüştürme işlemi, Sam Bankman-Fried davası başlamadan yalnızca birkaç gün önce yapıldı. Çalınan 477 milyon dolarlık fonun yalnızca 87 milyon dolarlık kısmı dönüştürüldü. 

FTX hacker’ı, Kasım 2022’de gerçekleştirdiği saldırının ardından RenBridge’i kullanarak 65.000 Ether’i (yaklaşık 100 milyon dolar) Bitcoin’e çevirmişti. 

Elliptic tarafından hazırlanan raporda “RenBridge aracılığıyla Bitcoin’e dönüştürülmeyen 180.000 Ether, 30 Eylül 2023’e kadar hareketsiz kaldı” ifadelerine yer verildi.

Daily number of transactions involving FTX stolen assets. Source: Elliptic

Elliptic, saldırganın DEX’ler, zincirler arası köprüler ve kripto mikserleri aracılığıyla fonları aklamak için acele etmesi sebebiyle, FTX hacker’ının saldırıdan kısa bir süre sonra 94 milyon dolar kaybettiğini söyledi.

Elliptic, saldırıdan yaklaşık bir yıl sonra, hacker’ın kimliğinin hala bilinmediğini söyledi. Blockchain analiz şirketi, saldırının arkasında kimin olabileceğine dair üç tahminde bulundu: FTX’te faaliyet gösteren bir kişi, Lazarus veya Rusya bağlantılı suç grupları.

Raporda, “Bazı FTX çalışanları, operasyonel sebeplerle kripto taşıma yetkisine sahip olabilir ve bu da şirketin iflasının ortaya çıktığı kaos ortamında işlemlerin yapılmasını mümkün kılmış olabilir” ifadeleri yer alıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX hacker’ı, 120 milyon dolarlık transfer gerçekleştirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!