NFT Yatırımcıları İçin Korkulan Oluyor! SEC Stoner Cats Davasıyla Uyarılarını Doğruladı! – NFXHaber.com

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasalarında düzenleyici baskı giderek artıyor ve SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) artık NFT’lerle de yakından ilgileniyor. Birkaç hafta önce SEC’in ilk NFT odaklı yatırım sözleşmesi olan kayıtsız menkul kıymet davasını duyurmuştuk. Bugün ise ikinci bir dava daha açıldı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Stoner Cats NFT’lerine ilişkin bir davayla ilgili olarak harekete geçtiğini duyurdu. Stoner Cats adlı bir internet dizisini finanse etmek için yaklaşık 8 milyon dolar toplayan koleksiyon ihraççıları, kayıtsız menkul kıymet ihracı yapmakla suçlanıyor.

SEC’nin kararıyla, 7 Temmuz 2021 tarihinde, SC2, yatırımcılara her biri 800 doların üzerinde olan 10.000’den fazla NFT sattı. Koleksiyonun satışında, belirli avantajlar yatırımcılara tanıtıldı ve bu pazarlama stratejisiyle talep oluşturuldu.

SC2 ekibi, Stoner Cats NFT’lerinin ikincil piyasadaki değerini artırabileceğini Hollywood yapımcılarının desteğiyle bir web dizisiyle başarılı bir şekilde gösterdi. Ayrıca, SC2’nin Stoner Cats NFT’lerini her ikincil piyasa işlemi için yüzde 2,5 telif hakkı sağlayacak şekilde yapılandırdığı belirtiliyor. Alıcılar toplamda 10.000’den fazla işlemde 20 milyon dolardan fazla para harcadı. SEC’in kararına göre SC2, bu kripto varlık menkul kıymetlerini kayıttan muaf olmayan kayıtsız bir teklifle halka sunarak ve satışını yaparak 1933 Menkul Kıymetler Yasası’nı ihlal etti.

Ekip, 1 milyon dolarlık bir ceza ödeyecek ve mağdur yatırımcılara paralarını geri ödeyecek. Ayrıca, SC2 elinde veya kontrolünde bulunan tüm NFT’leri imha etmeyi kabul etti. Gelecekte, benzer NFT projelerine karşı daha fazla dava açıldığını görebiliriz. Birçok koleksiyon, gelecekte kar elde etme umuduyla pazarlanıyordu.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT Yatırımcıları İçin Korkulan Oluyor! SEC Stoner Cats Davasıyla Uyarılarını Doğruladı! – NFXHaber.com
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!