Binance’in Hong Kong kullanıcılarından 450 bin dolar çalındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance‘in Hong Konglu 10’dan fazla müşterisinin kısa mesaj yoluyla kimliklerinin çalınarak dolandırılmasının ardından yerel polis de alarma geçti.

9 Ekim’de Facebook sayfalarında “CyberDefender” başlıklı bir gönderi yayımlayan Hong Kong polisi, kullanıcıları yaşanan dolandırıcılık olayları konusunda uyardı. 

“Son zamanlarda Binance gibi davranan dolandırıcılar, kullanıcıların belirtilen son tarihten önce kimlik bilgilerini doğrulamak için mesajdaki bağlantıya tıklamaları gerektiğini, aksi takdirde hesaplarının devre dışı bırakılacağını iddia eden kısa mesajlar gönderdi.”

Beware of scammers. Stay #SAFU! pic.twitter.com/XZMDMKkBJf

— CZ Binance (@cz_binance) October 9, 2023

Polis, kullanıcılar bağlantıya tıklayıp kişisel bilgilerini “doğruladıktan” sonra bilgisayar korsanlarının Binance hesaplarına tam erişim elde ettiklerini ve kullanıcıların cüzdanlarında bulunan tüm varlıkları çaldıklarını söyledi. 

Gönderide, kimlik avı dolandırıcılığından etkilenen Hong Kong’lu on bir Binance müşterisi, son iki hafta içinde toplam 446 bin dolardan (3,5 milyon Hong Kong doları) fazla kayıp yaşadığı vurgulandı. 

Polis, sahte olma olasılığı olan bir kısa mesaj alan kullanıcıların şüpheli mesajları Binance resmi web sitesinin “dolandırıcılığı önleme” bölümüne bildirmelerini istedi. 

Polis ayrıca, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) tarafından sağlanan, doğrulanmış dijital varlık ticaret platformlarının güncel listesine ait bir link de paylaştı.

Hong Kong’da şu an yalnızca iki kripto para borsasının (HashKey ve OSL) perakende yatırım lisansı bulunuyor.

Mayıs ayında kurulan CyberDefender, Hong Kong Polis Gücü Siber Güvenlik ve Teknoloji Suç Bürosu tarafından kurulan ve yerel vatandaşların çevrim içi güvenlik riskleri konusundaki farkındalığını artırmayı amaçlayan bir proje. 

Hong Kong police unveil ‘CyberDefender’ metaverse platform to combat rising digital crimes. https://t.co/xyqa0iWQxf

— Cointelegraph (@Cointelegraph) May 28, 2023

Hong Konglu kripto yatırımcıları son haftalarda dolandırıcılık ve dolandırıcılık faaliyetlerinden ağır darbeler alırken son yaşanan JPEX kripto borsası skandalı ise tahmini olarak 180 milyon dolarlık bir kayba neden oldu ve 2.300’den fazla Hong Kong’lu yatırımcı yerel polise şikayette bulundu. 

JPEX, Hong Kong’lu müşterilerini gösterişli reklamlarla ve yüksek getiri vaatleriyle cezbettiği iddia edilen lisanssız bir kripto para borsasıydı. Borsa, 15 Eylül’de platformdan para çekme ücretlerini fahiş bir biçimde artırdı ve  kullanıcıların fonlarına erişememesine neden oldu. 

Hong Kong’u vuran en büyük mali dolandırıcılık olarak tanımlanan skandalın ardından SFC, olası dolandırıcılık faaliyetleriyle mücadele etmek amacıyla hem tam lisanslı hem de “şüpheli” kripto para platformlarının bir listesini yayınlayacağını duyurdu. 
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Binance’in Hong Kong kullanıcılarından 450 bin dolar çalındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!