Bitcoin’de Yeni Dalgaya Hazır Olun: Analistler Volatilite Sürecek Dedi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistler başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto para piyasasındaki volatilitenin devam edebileceğini öne sürdü.

Kripto para borsası Bitfinex’in analistleri 9 Ekim Pazartesi günü yayınladıkları Bitfinex Alpha raporunda, Bitcoin özelinde yaşanan volatil hareketler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Bitcoin volatilitesinin ekim ayının gelişiyle birlikte artışa geçtiğini işaret eden analistler, bu durumun ekim ayı boyunca devam edebileceğini ileri sürdü. Son 200 günlük verilere kıyasla Bitcoin volatilitesinin halihazırda en yüksek konumda oturduğunu belirten analistler, S&P 500 gibi geleneksel finans ürünlerindeki volatilitenin de eylül ayındaki dip seviyelerinden bu yana yükselişe geçtiğini hatırlattı.

Öte yandan Bitcoin opsiyon piyasalarındaki volatilitenin ABD hisse senetlerindeki volatilite artışlarıyla benzer şekilde senkronize olduğu kaydedildi.

Analistler, 2 Ekim günü yaşanan %340’ın üzerindeki volatilitenin Bitcoin’in tarihsel volatilite endeksinin üzerinde olduğunu vurgulayarak bu durumun devam etmesinin olası olduğunu dile getirdi:

Ekim ayının başından bu yana Bitcoin, son 200 güne kıyasla ortalama olarak daha volatil hareket etti. Bitcoin ve diğer kripto paralardaki izole yüksek volatilite hareketleri artmaya devam ediyor ve tarihsel volatilitenin önemli ortalamaların üzerinde seyretmesiyle bu eğilimin devam edebileceğini gösteriyor.

Volatilite üzerinde ABD etkisi

Konu hakkında farklı bir bakış açısı sunan CoinShares analisti Luke Nolan, ABD enflasyon ve Tüketici Fiyat Endeski (TÜFE) verilerinin daha yüksek bir volatiliteyi beraberinde getirebileceğini belirtti. Nolan, 12 Ekim Perşembe günü açıklanacak TÜFE verilerinin yeni bir volatil dalganın ilk basamağı olabileceğini öne çıkardı.

Piyasa analistleri ayrıca Filistin – İsrail arasında tekrardan başlayan savaşın petrol fiyatlarında kısa sürede %4’lük artış yarattığını ve bu artışın devam etmesi durumda ABD Merkez Bankası’nın (FED) %2’lik enflasyon hedefine ulaşamayabileceğini vurguladı.

Enflasyon hedefine giden yolda yaşanacak engellerin faiz artışını tetikleyebileceği vurgulanırken bunun gibi bir hamlenin de kripto para piyasasındaki volatiliteyi artırabileceği kaydedildi.

Bitcoin’de Yeni Dalgaya Hazır Olun: Analistler Volatilite Sürecek Dedi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Yeni Dalgaya Hazır Olun: Analistler Volatilite Sürecek Dedi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!