Analistler Bitcoin’de Süresi Dolacak 3 Milyar Dolar İçin Uyardı: Volatiliteye Dikkat!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistler, Bitcoin (BTC) için 29 Eylül tarihinde vadesi sona erecek 3 milyar dolarlık opsiyona dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Bitcoin ve Ethereum‘da (ETH) 29 Eylül tarihinde toplam 5 milyar dolara yakın opsiyonun süresi dolacak. Bu durumun kripto para piyasasında volatilitenin artmasına yol açacağı tahmin ediliyor.

Analistler, önümüzdeki hafta Bitcoin’de 3 milyar dolarlık Ethereum‘da ise 1,8 milyar dolarlık opsiyonun uzlaşma süresi sona erecek olmasından dolayı volalite uyarısı yaptı. Söz konusu opsiyon sözleşmelerinin son tarihinin hem Eylül ayının hem de 3. çeyreğin sonuna denk gelmesi büyük dikkat çekti.

Kripto türev borsası Deribit’in Ticaret Müdürü Luuk Strijers konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kripto para piyasası ile geleneksel finans arasındaki benzerliğe dikkat çekerek söz konusu opsiyon sözleşmelerinin büyük bir volalite getireceğini söyledi.

Strijers ayrıca piyasa yapıcıların opsiyonların vadesi dolmadan önce piyasaya hareket getirebileceği belirtti.

Ancak Deribit müdürünün aylık ve üç aylık opsiyon sözleşmelerinin fiyatta büyük bir etkisi olacağını vurgulasa da mevcut koşullarda ekstrem bir hareket olması beklenmiyor.

Analistler Bitcoin’de Süresi Dolacak 3 Milyar Dolar İçin Uyardı: Volatiliteye Dikkat! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler Bitcoin’de Süresi Dolacak 3 Milyar Dolar İçin Uyardı: Volatiliteye Dikkat!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!