Google Cloud 11 Yeni Blockchain İçin Sistemine Destek Ekledi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google’ın bulut veri depolama hizmeti sunan iştiraki Google Cloud, veri analiz programı BigQuery için 11 farklı blokzinciri desteği daha getirdi.

Google Cloud, blokzinciri alanındaki yelpazesini genişletti. Paylaşılan son güncellemeye göre Google Cloud tarafından sunulan veri analiz programı BigQuery için 11 farklı blokzinciri desteği eklendi.

Eklenen blokzincirleri arasında Avalanche (AVAX), Arbitrum (ARB), Cronos (CRO), Fantom (FTM), Near Protocol (NEAR), Optimism (OP), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), TRON (TRX) ve test ağları Ethereum Goerli ile Polygon Mumbai yer aldı.

Google Cloud, yapılan blokzinciri güncellemesine ek olarak BigQuery üzerindeki mevcut veri kümelerinde iyileştirmeler olacağını da belirtti. Son güncellemenin ardından BigQuery tarafından desteklenen toplam blokzinciri sayısı 19‘a ulaşmış oldu.

Google Cloud 2018 yılında BigQuery ile çalışan geliştiricilerin Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ağlarındaki on-chain verilere erişebilmesi amacıyla blokzinciri veri hizmetlerini hayata geçirmişti. Ardından 2019 yılında bu hizmete Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Dogecoin (DOGE), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC) ve Zcash (ZCASH) blokzincirleri eklenerek yelpaze genişletilmişti.

BigQuery ve blokzinciri birleşimi ne sağlayacak?

BigQuery büyük veri (big data) analizi, veri raporlama ve veri toplulukları oluşturma gibi hızlı ve güçlü bir bulut tabanlı veri analizi hizmeti sunuyor. Bu teknolojinin blokzinciri ile birleşimi ise örneğin, Ethereum üzerinde daha zengin ve çeşitli analizler arayan kullanıcıların cüzdan bakiye hareketleri, belirli tokenlar üzerindeki spesifik işlemleri veya akıllı sözleşme etkileşim verilerini kolayca edinip üzerinde çalışmasını sağlıyor.

BigQuery bununla birlikte kullanıcıların NFT gibi spesifik bir alanda daha detaylı veriler elde etmesine ve blokzincirleri üzerindeki işlem ücretlerine dair yapıcı çözümler bulmasına imkan sunuyor.

Google Cloud 11 Yeni Blockchain İçin Sistemine Destek Ekledi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Google Cloud 11 Yeni Blockchain İçin Sistemine Destek Ekledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!