Bitcoin Düşüşü Kısa Vadeli Yatırımcıları Vurdu: Yüzde 90’ı Zararda, Sırada Ne Var?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto paralarda geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş ile birlikte kısa vadeli BTC yatırımcılarının %90’ı zararlı konuma düştü.

Bitcoin geçtiğimiz hafta içerisinde 29.800 dolar seviyelerinden %14‘e yakın düşüşle 25.600 dolara kadar gerilemişti. Söz konusu büyük çöküş bütün kripto paraları da beraberinde düşüşe sürüklerken bu durumdan en çok etkilenenler arasında kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları yerini aldı.

On-chain analitik platformu Glassnode’un yakın zamanda paylaştığı rapora göre 155 gün veya daha az bir süredir Bitcoin’i bulunan kısa vadeli yatırımcıların (STH) neredeyse %90‘ı zararda bulunuyor.

Raporda, kısa vadeli yatırımcıların elinde bulunan 66,5 milyar dolar değerinde 2,56 milyon Bitcoin‘den, yalnızca 300 bin Bitcoin‘in karlı durumda olduğu belirtildi:

STH’lerin elinde bulundurduğu 2,56 milyon BTC’den yalnızca %11,7’lik kısmına denk gelen 300 bin BTC karda.

Kısa vadeli yatırımcıların potansiyel likidasyonu nedeniyle kazanç sağlamanın zor olduğu piyasada olduğumuzu ifade eden Glassnode, bu durumun 2021 yılının Mayıs ve Aralık aylarında da yaşandığını kaydetti. Zarardaki kısa vadeli yatırımcı oranının Bitcoin’in mart ayında 19.800 dolara düşmesinden bu yana en yüksek seviyede olduğunun altı çizildi.

Glassnode ayrıca düşük volatilite döneminin yaşanan düşüş ile bittiğini belirtirken görünümün yataydan negatife döndüğünü ifade etti.

Bitcoin’de 2021 yılının hem mayıs ayı hem de aralık ayı sancılı geçmişti. Mayıs ayında %50’den fazla değer kaybeden Bitcoin, Aralık ayında ise büyük düşüşünü başlatmıştı. Hal böyle olunca Glassnode’un bu ayları işaret etmesi bu durumun bir düşüş sinyali olarak algılanmasına vesile oldu. Ayrıca görünüm negatife döndüğünü işaret etmesi de bu durumu destekler nitelikte bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 değer kaybeden Bitcoin, yazım itibariyle 25.931 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin Düşüşü Kısa Vadeli Yatırımcıları Vurdu: Yüzde 90’ı Zararda, Sırada Ne Var? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Düşüşü Kısa Vadeli Yatırımcıları Vurdu: Yüzde 90’ı Zararda, Sırada Ne Var?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!