Bitcoin’de Düşüş Sırasında Aşırı Satış: Covid-19 Çöküşü Gibi Bir Boğa Sinyali Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş ile birlikte göreceli güç endeksinin (RSI) covid-19 pandemisi zamanına gerilemesi boğa sinyali olarak algılandı.

Bitcoin geçtiğimiz hafta yaşadığı büyük düşüş ile 25 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Söz konusu düşüş covid-19 pandemisi zamanında yaşanan düşüşe benzetildi.

Bitcoin o dönemde yüzdesel olarak çok daha fazla düşmüş olsa da bir varlığın aşırı alım ya da aşırı satım durumunu gösteren RSI‘a göre neredeyse aynı seviyelerde bulunuyor. Bitcoin covid-19 pandemisinin patlak verdiği zaman 10.300 dolar seviyelerinden %60‘tan fazla düşüş yaşayarak 3.850 dolara gerilemişti. Bu düşüşün ardından boğanın fitili ateşlenmiş ve 69 bin dolar yolculuğu başlamıştı.

Kripto para piyasası analistleri, aşırı satım durumunda olan Bitcoin’in benzer bir şekilde boğa koşusuna başlamasını bekliyor.

Genellikle 14 gün üzerinden bakılan RSI, varlığın yaşadığı düşüş ya da yükselişe göre alım-satımının aşırılık bölgelerini gösteriyor. RSI’ın 30 seviyesinin altında olması genel olarak düşüş momentumunun devam ettiği şeklinde yorumlanıyor. Mevcut durumda Bitcoin’in günlük grafikte RSI seviyesi 20 civarlarında bulunuyor.

Ancak bir önceki boğa piyasası başlangıcı göz önüne alındığında Bitcoin için bir boğa sinyalinin gerçekleşmiş olabileceği düşünülüyor.

Bitcoin’de Düşüş Sırasında Aşırı Satış: Covid-19 Çöküşü Gibi Bir Boğa Sinyali Mi? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Düşüş Sırasında Aşırı Satış: Covid-19 Çöküşü Gibi Bir Boğa Sinyali Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!