Ethereum Yakım Miktarı Neredeyse Dipte: Ne Anlama Geliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ağında günlük ETH yakım sayısı son 10 ayın en düşük seviyesine ulaşırken gözler bu durumun neden olduğuna çevrildi.

The Block Research’ün verilerine göre Ethereum ağında günlük yakılan ETH sayısı 13 Ağustos itibariyle 954 bin dolar değerinde 516,86 olarak kaydedildi. Son 10 ayın en düşük yakım sayısı olan bu seviyenin neredeyse diplere ulaşması dikkat çekti.

Ethereum ağındaki günlük yakım sayısında yaşanan düşüş kullanıcıların katman-2 (L2) ağlarına yönelmesi ile açıklandı. Temel olarak Ethereum ağını kullanan ve ölçeklendirme çözümleri sunan katman-2 ağları Ethereum ana ağına göre genellikle daha hızlı ve düşük maliyetli çözümler sunmaktadır.

Ancak bazı katman-2 ağlarının güvenlik bakımından belirli açılardan daha dezavantajlı oldukları iddia ediliyor.

Ethereum katman-2 ağları olarak işlem sayısı ve hız bazında son zamanların en popüler projeleri Arbitrum (ARB) ve Optimism (OP) bu alanda dikkat çekerken Metamask’ın ana şirketi Consensys destekli Linea ve yüz milyonlarca dolar yatırım alan zkSync de büyük pay sahibi durumda bulunuyor.

Ethereum’un ölçeklendirilmesinde oldukça büyük öneme sahip katman-2 ağları ana ağa olan talep arttıkça giderek daha fazla tartışmanın odak konusu oluyor. Geçtiğimiz hafta Bloomberg analisti Jamie Coutts, ödeme devi PayPal’in Ethereum ağı üzerinde stablecoin (PYUSD) çıkarmasının şirketin Ethereum katman-2’lere olan inancına işaret edebileceğini öne sürmüştü.

CoinGecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %4,8 değer kaybeden Ethereum, son 24 saat içerisinde %0,1 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 1.847 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ethereum Yakım Miktarı Neredeyse Dipte: Ne Anlama Geliyor? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Yakım Miktarı Neredeyse Dipte: Ne Anlama Geliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!