Bitcoin Madencilik Zorluğunda ABD Etkisi Düşüş Getirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madencilik zorluğunda 14 gün önce gerçekleştirilen son ayarlamadaki rekor seviyenin üzerine düşüş geldi.  

BTC.com üzerinden 26 Temmuz tarihinde yayınlanan verilere göre Bitcoin madencilik zorluğu son ayarlama ile birlikte %2,94 düşüş kaydederek 52,32 trilyon seviyesine tekrardan geriledi. Verilere göre bir önceki ayarlamada 53,91 trilyona çıkarak rekor bir değere yükselen madencilik zorluğunun yaz ayları boyunca bir miktar daha düşüş yaşaması bekleniyor.

Son dönemlerde tüm dünyada etkili olan sıcaklıkların madenciliği etkilediği de düşünülüyor. Bitcoin madenciliğinin en fazla yapıldığı ülkelerden biri olan ABD’de normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, madencilerin ekipmanlarını durdurmasına neden olduğu belirtiliyor.

Son ayarlama  800.352’nci blokta gerçekleşirken mevcut durumda Bitcoin ağının toplam işlem gücü 374,53 EH/s (exahash) olarak tespit edildi.

Ayrıca BTC.com üzerinde yer alan verilere göre bir sonraki zorluk seviyesi ise %0,31 düşüşle 52,16 trilyon olarak tahmin ediliyor.

Madencilik zorluğu, yılın başından bu yana geçen süreçte 34,09 trilyon seviyesinden 52,33 trilyon seviyesine ulaşarak %50’nin üzerinde artış gerçekleştirirken Bitcoin fiyatı da benzer bir artışla 16,6 bin dolardan 29.500 bin dolara %77’nin üzerinde yükseliş yaşadı.

CoinGecko verilerine son 24 saatlik periyotta %0,8 yükseliş performansı gösteren Bitcoin, yazım esnasında 29.470 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Madencilik Zorluğunda ABD Etkisi Düşüş Getirdi! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Madencilik Zorluğunda ABD Etkisi Düşüş Getirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!