Santiment Açıkladı: İşte Bitcoin Boğası İçin Takip Edilmesi Gereken Sinyal!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilançosunda 2,9 milyon dolar değerinde 100 bitcoin’den (BTC) fazla varlık bulunduran balina sayısındaki artışın boğa trendi için bir ön sinyal olabileceği öne sürüldü.

On-chain analitik platformu Santiment 23 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, cüzdanında 100′den fazla BTC bulunduran balina sayısındaki değişimin bir sonraki boğa senaryosu için takip edilmesi gereken bir ön sinyal olabileceğini dile getirdi.

Bitcoin’in 29 ile 32 bin dolar arasında dalgalandığı son haftalarda ilgili balinaların sayısında yavaşça düşüş yaşandığına dikkat çeken Santiment, bu balinaların artış göstermesi halinde yukarı yönlü kırılım ihtimalinin yükseleceğini ifade etti.

Düşük miktarda Bitcoin bulunan cüzdanlardaki miktar artıyor

Santiment’in verilerinde 100’den fazla Bitcoin’e sahip cüzdanların sayısındaki düşüşe karşılık, daha düşük tutarlarda varlığa sahip cüzdanların sayısında ise genel anlamda bir artış görüldü. 0 ile 1 Bitcoin arasında varlığa sahip olan cüzdanların sayısında son günlerde bir geri çekilmeye girildiği görülürken 1 ile 100 Bitcoin’e sahip cüzdanların sayısındaki istikrarlı artış ise göze çarptı. Bu veriler sonucunda 0 ile 1 bitcoin’i bulunan kişilerin ellerindeki bitcoin’i artırdığı yorumunu yapmak yanlış olmayacaktır. Ancak boğa sinyali için Santiment artışın daha ciddi miktarlarda yaşanması gerektiğini yani 100 ve üzeri bitcoin bulunan cüzdan sayısının artışının gerekliliğini vurguladı.

Bitcoin bulundurma miktarının dağılımında gözlenen değişimlerin yanı sıra bir başka on-chain analitik platformu olan Glassnode  uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının dolaşımdaki toplam Bitcoin arzının %75’ine sahip olduğunu ortaya koymuştu.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %5 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %2,6 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 29.115 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Santiment Açıkladı: İşte Bitcoin Boğası İçin Takip Edilmesi Gereken Sinyal! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Santiment Açıkladı: İşte Bitcoin Boğası İçin Takip Edilmesi Gereken Sinyal!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!