Blofin’den 2024 İçin 3 Farklı Bitcoin Senaryosu: SEC Onayı Gelirse Fiyat Ne Olacak?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para yönetimi firması Blofin CEO’su dünya devleri tarafından yapılan spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının kabul edilmesi durumunda yaşanabileceklere dair detaylı bir tablo çizdi.

Blofin CEO’su Matt Hu ve Blofin Makro Trader’ı Griffin Ardern tarafından hazırlanan 21 Temmuz tarihli bir raporda, spot Bitcoin ETF başvurularının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kabul edilmesi durunda yaşanabilecek fiyat hareketliliğine değinildi. Raporda, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ile başlayan ETF rüzgarını arkasına alan Bitcoin’in 2024 yılının birinci çeyreğinde en iyi ihtimalle 52.500 dolara ulaşabileceği belirtildi.

Yatırımcıların çok bir beklentilerinin olmadığı olağan piyasa koşullarında toplam kripto para piyasasının toplam değerinin 1,2 ile 1,4 trilyon dolar arasına sıkışacağını belirten raporda, bu durumda Bitcoin fiyatının da 30.880 ile 36.000 dolar arasında seyredeceği belirtildi. Olası senaryoda Bitcoin piyasa değerinin ise 600 ile 700 milyar dolar arasında seyredeceği öne sürüldü.

Rapora göre bir diğer senaryoda ETF’lerin onaylanırsa Bitcoin’in piyasa değeri 2024 yılı birinci çeyrekte 960 milyar dolara ulaşacak. Bununla birlikte ETF’lerin Bitcoin karşı ilgiyi artırmasıyla Bitcoin dominasyonu da %60’ın üzerine çıkacak ve Bitcoin fiyatı 46.300 ile 49.400 dolar arasında değişiklik gösterecek.

FED ve halving etkisi yükselişi güçlendirebilir

Raporda ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimine gitmesi 2024 yılının Nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin halvingi ve ETF’lerin onayı gibi gelişmeler bir araya gelirse daha güçlü bir yükselişin tetiklenebileceği vurgulandı. Bu durumda ise Bitcoin’in piyasa değerinin 1,02 trilyon dolara çıkabileceği belirtilirken fiyat tahmini olarak 52.500 dolar işaret edildi. Aynı senaryo dahilinde kripto para piyasasının toplam piyasa değerinin ise 1,7 trilyon dolara ulaşabileceği öngörüldü.

Blofin’den 2024 İçin 3 Farklı Bitcoin Senaryosu: SEC Onayı Gelirse Fiyat Ne Olacak? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blofin’den 2024 İçin 3 Farklı Bitcoin Senaryosu: SEC Onayı Gelirse Fiyat Ne Olacak?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!