ABD Enflasyon Verileri Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri öncesi bir süredir akümüle olduğu 30-31 dolar bandı arasındaki yatay hareketine devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasasında yaşanan negatif gelişmeler ile gerilediği 15 bin dolarlık dip seviyesinin ardından 2023 yılının başından bu yana neredeyse %100’den fazla artış yarayarak nisan ayında 31 bin dolar seviyesini gören Bitcoin, sonrasında ise ciddi bir düzeltme hareketi içerisine girdi.

Bitcoin için düzeltme hareketini sonlandıran hamle ise dünyanın en büyük varlık yöneticileri Blackrock tarafından yapılan spot Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) başvurusu oldu. Blacrock başvurusu, adeta bir domino etkisi yaratarak bir başka dev Fidelity ve diğer şirketleri de harekete geçirdi. Yaşanan bu gelişme ile 25 bin dolar seviyesinden yeniden yükselişe geçen Bitcoin, temmuz ayının başında son 1 yıl içerisindeki en yüksek fiyat seviyesi olan 31.500 dolara kadar ulaştı ve bir süredir dar bir aralıkta hareketine devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre 30-31 bin dolar bandında akümülasyon süreci içerisindeki Bitcoin, ABD enflasyon verileri öncesi son 24 saatlik periyotta gösterdiği %1,2 performans ile 30.729 dolardan işlem görüyor.

Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para biriminde ise son durum şu şekilde:

Ethereum (ETH) %1,3 artışla 1.891,
BNB (BNB) %1 artışla 248,
Ripple (XRP) %0,1 artışla 0,473,
Cardano (ADA) %0,4 artışla 0,292,
Dogecoin (DOGE) %0,8 artışla 0,0653,
Solana (SOL) %0,5 artışla 22,15 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in toplam piyasa değeri 596 milyar dolar, kripto para piyasasının toplam değeri ise 1,23 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor.

Türkiye saati ile bugün 15.30‘da açıklanacak ABD Enflasyon verileri için yıllık bazda %3,1′lik bir beklenti bulunuyor.

ABD Enflasyon Verileri Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Enflasyon Verileri Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!