Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin Bitcoin İçin Tavsiye Verdi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, Bitcoin (BTC) hakkında konuştu ve ekosistemin gelişimi için tavsiyelerde bulundu.

Vitalik Buterin yakın tarihte katıldığı bir Twitter yayınında, Bitcoin’in ödemeler dışında yaygın bir kullanım alanı olmadığını ima ederek ekosistemin gelişimi için ağ üzerinde Plasma ve Zk-Rollup gibi ölçeklendirme çözümlerinin gerekliliğine dikkat çekti.

Vitalik Buterin, özellikle Bitcoin’in işlem hızı konusunda çeşitli iyileştirilmeler yapılması gerektiğinin altını çizerken çeşitli senaryolarda ağın oldukça yavaş kaldığını söyledi. Bu durumun Ethereum ağındaki gibi katman-2 çözümleriyle aşılabileceğini belirten kurucu, aksi takdirde Bitcoin’in bir ödeme aracı olmaktan çok da öteye gidemeyeceğini ima etti.

Vitalik Buterin, ölçeklendirme konusunda Arbitrum (ARB) ve Optimism (OP) gibi projelerin Bitcoin geliştiricilerine ilham olabileceğini dile getirirken çözüm üretme noktasında “esnek” davranabilmenin ekosistemin gelişimi için iyi olabileceğini belirtti.

Yayının diğer katılımcılarından Bitcoin savunucusu Eric Wall ise mevcut Bitcoin katman-2 ölçeklendirme çözümü Lightning Network’ün kapasite sorunları yaşadığını söyledi. Wall, Lightning Network’ün orta ölçekli ödemelerde dahi takılma problemlerinden mustarip olduğunun altını çizdi.

Bitcoin ağı bana göre değil

Bitcoin ağının garip ve durağan bir politikası olduğunu öne süren Vitalik Buterin, bu durumun ona uygun olmadığını belirtti. Geliştirici bakımdan oldukça yavaş ilerlendiğinin altını çizen kurucu, yakın zamanda BRC-20 tokenlarının çıkarıldığı Ordinals protokolünden ise övgüyle bahsetti.

Ordinals protokolünün Bitcoin ekosistemine taze bir hava getirdiğini dile getiren Vitalik Buterin’e göre bu durum ağın gelişimine katkıda bulunacak.

Vitalik Buterin ayrıca Ordinals protokolünün Bitcoin ağının gelişimi önünde bir engel olarak gördüğü “lazer gözlü” Bitcoin maksimalistlerine karşı bir reform görevi üstlenmiş olabileceğini de vurguladı.

Hem Ethereum hem de Bitcoin ağının çeşitli avantajlar taşıdığına dikkat çekten Vitalik, şu ifadeleri kullandı:

Bence bu ağlardan en az birinin faaliyette olduğu dünya ikisinin de olmadığı dünyadan iyidir.

Coingecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatlik periyotta %0,7 düşüş ile 30.083 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin Bitcoin İçin Tavsiye Verdi! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin Bitcoin İçin Tavsiye Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!