Bitcoin ve ABD Borsaları Korelasyonu Sıfıra Yaklaştı: Piyasaya İçin Ne Anlama Geliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve ABD borsaları arasındaki korelasyon, Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyelere gerileyerek nerdeyse sıfıra yaklaştı.

Kripto araştırma şirketi Block Scholes yakın zamanda yayınladığı bir raporda, Bitcoin ve ABD borsalarından Nasdaq (NDX) ile S&P 500 (SPX) endeksi arasındaki korelasyonun Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyelere doğru geri çekildiğini belirtti.

Raporda, Bitcoin-S&P 500 arasındaki 90 günlük korelasyon 0,08 olarak tespit edilirken Bitcoin-Nasdaq korelasyonunun 0,02 olduğu ortaya kondu. Block Scholes analisti Andrew Melville konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Korelasyon, şu anda Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesinde bulunuyor. O dönemde nisan ve kasım aylarında Bitcoin ikili tepe yapmıştı.

Melville, Bitcoin ve endekslerin ABD hükümetinin geçtiğimiz sene boyunca devam ettirdiği sıkılaştırma politikalarından kaynaklanan kayıplarını telafi etmeye çalıştığı için korelasyonun düşüş gösterdiğini dile getirdi.

Geleneksel risk varlığı olarak nitelendirilen hisse senetleri ve Bitcoin arasındaki korelasyon kaybının, makroekonomik gelişmeleri göz önünde bulundurarak yatırım kararı veren kripto para yatırımcılarını negatif etkileyebileceği belirtildi.

Geçtiğimiz dönemlerde ABD borsalarının açılış ve kapanış fiyatları Bitcoin için oldukça önemli oluyordu. Korelasyonun giderek sıfıra yaklaşması ile birlikte Bitcoin’in daha ABD’nin para politikalarından daha ayrı bir şekilde yükseliş ya da düşüş yaşaması muhtemel görünüyor.

Bitcoin ve ABD Borsaları Korelasyonu Sıfıra Yaklaştı: Piyasaya İçin Ne Anlama Geliyor? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve ABD Borsaları Korelasyonu Sıfıra Yaklaştı: Piyasaya İçin Ne Anlama Geliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!