Bitcoin Yükselişi ile Son 2 Aydaki En Büyük Kayıp: 178 Milyonluk Short Patladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in son 24 saatte 30 bin doların üzerine çıkmasıyla 178 milyon dolarla nisan ayından bu yana bir günde gerçekleşen en yüksek short (kısa) pozisyon tasfiyesi yaşandı.

Bitcoin’in son 24 saat içerisinde 31 bin dolara kadar yükselmesiyle birlikte short pozisyonlarda büyük bir tasfiye yaşandı. On-chain analitik platformu Coinglass verilerine göre kripto para piyasasında 20-21 Haziran tarihleri arasında 178 milyon dolar short pozisyon tasfiye edildi.

Tasfiye tutarı 14 Nisan tarihindeki 246 milyon dolarlık short tasfiyesinden bu yana yaşanan en büyük short tasfiyesi olarak kaydedildi. Toplam tasfiye miktarı 203 milyon dolar olarak hesaplanırken 25 milyon dolarlık long (uzun) pozisyon tasfiye oldu.

Verilere göre son 24 saatlik güncel tasfiye tutarı ise 144 milyon dolar short, 81 milyon dolar long pozisyonla 225 milyon dolar olarak belirtildi. Borsalar arasında en yüksek short tasfiye oranı, %96,05 ile Bitmex’te görülürken 71 milyon dolar toplam tasfiye ve 49 milyon dolar short tasfiyesi ile Binance en yüksek toplam tasfiye ve short tasfiye miktarına ev sahipliği yaptı.

Öte yandan tasfiye tutarının 82 milyon doları Bitcoin’de yaşanırken Ethereum’daki (ETH) tasfiyeler ise 52 milyon dolar olarak kaydedildi.

Süreç içerisinde Bitcoin toplam piyasa değeri 581 milyar dolara yükseldi. Kripto paraların toplam piyasa değeri de %3 artış göstererek 1,2 trilyon dolara ulaştı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %10 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %3,5 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 30.101 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin Yükselişi ile Son 2 Aydaki En Büyük Kayıp: 178 Milyonluk Short Patladı! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselişi ile Son 2 Aydaki En Büyük Kayıp: 178 Milyonluk Short Patladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!