Blockchain Dedektifi Dava İçin Destek İstedi, 750 Bin Dolar Bağış Topladı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain dedektifi ZachXBT’ye iftira davası açılmasının ardından kripto para topluğunun desteğini aldı.

Blockchain üzerinde araştırmalar yapan ZachXBT 16 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, MachiBigBrother olarak bilinen Tayvanlı kripto girişimcisi Jeffrey Huang tarafından kendisine iftira davası açıldığını bildirdi.

Araştırmacı, Huang’ın ekonomik yollarla kendisini susturmaya çalıştığını iddia ederken yasal masrafları karşılayabilecek gücü olmadığını belirterek 1 milyon doları aşacağını düşündüğü ödemeler için bir bağış cüzdanı oluşturdu.

Cüzdana kısa bir süre içerisinde 170,9 Ethereum (ETH), 180 binin üzerinde USD Coin (USDC) ve pek çok farklı kripto para biriminde toplamda 750 bin doların üzerinde bağış gönderildi.

Zach, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

İşlerin bu hale geldiğini görmek mide bulandırıcı ama bunun bir gün gerçekleşeceğini biliyordum çünkü doğruyu söylemenin bedeli bazen insanların söylediklerini beğenmemesidir.

Bu kapsamda kripto para sektöründe faaliyet gösteren avukat Stephen Palley, Zach’in savunmasına yardımcı olacağını belirterek araştırmacıya desteğini gösterdi.

Neler oldu?

Dava, araştırmacının 2022 yılında Huang hakkında yazdığı bir makaleyi konu edindi. İlgili makalede Zach, Huang’ın Formosa Financial da dahil olmak üzere birçok projede tokenlar ve NFT’ler üzerinden pump ve dump faaliyetleri yürüttüğünü iddia etti. Huang’ın bu faaliyetlerden toplamda 38 milyon doların üzerinde varlık elde ettiği ileri sürüldü.

Zach, Formosa Financial’da yaşandığını öne sürdüğü yolsuzluğa dair şu ifadeleri kullandı:

Formosa Financial 22 Haziran 2018’de hazinesinden 11 bin Ethereum’luk (ETH) iki ayrı işlemde toplamda 22 bin ETH çekilmesiyle zor bir dönem yaşadı. Bu durum yatırımcıların haberi olmadan şirketin ortağı ve tek yöneticisi olan George Hsieh tarafından gerçekleştirilen bir hisse geri alımı işlemiyle bağlantılıdır.

Zach çekilen fonların kısa bir süre sonra Huang ile bağlantılı hesaplara transfer edildiğini iddia etti.

Yazıda, Formosa Financial gibi pek çok farklı projeye dair çeşitli suçlamalar bulunurken Huang ve avukatı iddialara karşı Teksas Bölge Mahkemesi’nde iftira davası açtı.

Dava dosyasında, Huang’ın Formosa Financial üzerindeki fonlarda herhangi bir kontrolü bulunmadığını bu nedenle fonlara ulaşmasının imkansız olduğu belirtilirken Zach’in iftiralarıyla Huang’ın itibarını zedelediği dile getirildi.

Blockchain Dedektifi Dava İçin Destek İstedi, 750 Bin Dolar Bağış Topladı! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain Dedektifi Dava İçin Destek İstedi, 750 Bin Dolar Bağış Topladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!