ABD’de Bitcoin İçin Olumlu Gelişme: Borç Limiti Anlaşması ile Vergi Rafa Kalkacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’yi ipten alması için masaya sunulan borç limiti anlaşması kabul edilirse beraberinde Bitcoin (BTC) madencilerinden kesilecek %30’luk vergi de devre dışı kalacak.

Makroekonomik piyasalarda son haftaların en önemli gündemlerinden biri olan ABD’nin borç limiti ve olası bir temerrüt riski geçtiğimiz günlerde prensipte çözüldü. Taslak olarak sunulan bu teklifin detaylarında yer alan kripto paralara yönelik adım dikkat çekti.

Vergi Teklifi Kaldırıldı

ABD Ohio Temsilcisi Warren Davidson sosyal medya üzerinden kendisine Bitcoin madencisi RIOT’un bir yetkilisi tarafından yöneltilen “Belgede Bitcoin madenciliğinden söz edilmiyor verginin kaldırıldığı anlamına mı geliyor?” sorusuna verdiği cevap gündem yarattı:

Evet, zaferlerden biri de teklif edilen vergilerin engellenmesi oldu.

Görünen o ki ABD’nin borç limitinde gideceği güncelleme Bitcoin madenciliği için geçerli olan %30’luk vergiyi de devre dışı bırakacak. Henüz taslak aşamasında olan tasarı borç tavanı iki yıl süreyle askıya almayı ve ABD hükümetinin borçlanmaya ve borçlarını ödemeye devam etmesine izin vermeyi amaçlıyor. Tasarının yürürlüğe girmeden önce Kongre tarafından onaylanması gerekiyor.

Eğer söz konusu tasarı Kongre tarafından onaylanırsa başta risk ürünleri olmak üzere yatırımcıların kısa vadeli de olsa yükseliş yönlü düşünmesine ön ayak olabilir.

ABD’de borç limiti anlaşması hakkında bilgilendirme oturumu düzenlenecek. Bazı Kongre üyelerinin henüz ikna olmadığı belirtilirken anlaşmanın perşembe gününe kadar onaylanamaması durumunda ABD temerrüde düşecek.

 

ABD’de Bitcoin İçin Olumlu Gelişme: Borç Limiti Anlaşması ile Vergi Rafa Kalkacak! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’de Bitcoin İçin Olumlu Gelişme: Borç Limiti Anlaşması ile Vergi Rafa Kalkacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!