Bitcoin İçin Satış Baskısı Azalıyor Mu? Madencilerden 6 Ay Sonra Bir İlk!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatında 2023 yılının başından bu yana yaşanan artış madencilik faaliyetlerine olumlu yansımaya devam ederken madencilerin yaptığı satışlar da 6 ayın ardından en düşük seviyelere geriledi.

Bitcoin madenciliği üzerine araştırmalar yapan TheMinerMag yakın tarihte paylaştığı bir grafikte dikkat çeken verileri gözler önüne serdi. Söz konusu verilerde halka açık madencilik şirketlerinin 6 aylık süre zarfının ardından ürettikleri Bitcoin’lerin %100’ünden daha azını sattıkları görüldü.

2022 yılının eylül ayından bu yana Bitcoin madencilik şirketleri düşük fiyatlarla mücadele edebilmek ve operasyonlarını sürdürebilmek adına hem ürettikleri Bitcoin’lerin tamamını hem de ellerinde tuttukları varlıkların bir kısmını satarak %100’den fazla satış gerçekleştirdi. Fakat 2023 Ocak ayından bu yana artan Bitcoin fiyatı madencilik şirketlerinin ekonomik durumuna da olumlu yansıdı ve söz konusu satışların oranında azalma kaydedildi.

İlk olarak geçtiğimiz mart ayında %98‘e gerileyen satış baskısı nisana ayında ise %95 olarak kayıtlara geçti. Benzer seviyelerde satış son olarak 2022 yılının Ağustos ayında %86‘lık oranla kayıtlara geçmişti.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %5,4 düşüş yaşayan BTC, yazım esnasında 27.740 dolardan işlem görüyor. Uzmanlara göre eğer BTC fiyatındaki düşüş derinleşirse madenciler tekrardan %100‘ün üzerinde satış yapmak zorunda kalabilir.

Bitcoin İçin Satış Baskısı Azalıyor Mu? Madencilerden 6 Ay Sonra Bir İlk! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin İçin Satış Baskısı Azalıyor Mu? Madencilerden 6 Ay Sonra Bir İlk!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!