Nijerya’dan bir kripto adımı daha

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya’nın kripto paralar konusunda karışık bir bakış açısı olan ülkelerden. Ancak son yıllarda kripto paraya olan ilgi artıyor ve daha fazla düzenleme ve benimseme için bir baskı içerisinde.

2017 yılında Nijerya Merkez Bankası (CBN), kara para aklama, terörizmin finansmanı ve diğer yasadışı faaliyetlerle ilgili endişeleri gerekçe göstererek bankalara ve finans kurumlarına kripto para birimlerine yatırım yapmanın riskleri hakkında bir uyarı yayınladı. Bu uyarı Nijerya’da kripto ticaret hacminde düşüşe neden oldu, ancak teknolojiye artan ilgiyi durdurmadı.

Nijerya, mal ve hizmetler için ödeme olarak kripto para birimlerini kabul eden işletmelerin sayısının artmasıyla Afrika’da kripto paranın benimsenmesi için de bir merkez haline geldi. Bu kısmen, kripto para birimleri ve blok zinciri teknolojisine ilgi duyan çok sayıda genç, teknoloji meraklısı Nijeryalıdan kaynaklanmaktadır.

2020 yılına geldiğimizde Nijerya, eşler arası ticaret platformu Paxful’da ikinci en büyük bitcoin pazarı olmak için ABD’yi geride bıraktı. Platform, Ocak ve Eylül 2020 arasında Nijeryalı kullanıcı sayısında yüzde 137’lik bir artış olduğunu bildirerek, ülkede kriptoya yönelik artan ilginin altını çizdi.

Son olarak güncel gelişmelere göre ülkenin Cumhurbaşkanı Bola Tinubu, kısa süre önce, uygulanırsa ülkenin bankacılık ve finans endüstrisinde kripto para birimlerinin ve blokzincir teknolojisinin benimsenmesine izin verecek bir manifesto yayınladı.

Nijerya Cumhurbaşkanın’dan kripto manifestosu 

Nijerya’nın yerel haberlerine göre Nijerya’nın seçilmiş cumhurbaşkanı Bola Tinubu, blokzinciri teknolojisini bankacılık teknolojisinde uygulamayı planlıyor.

Tinubu, kısa süre önce , uygulanırsa ülkenin bankacılık ve finans endüstrisinde kripto para birimlerinin ve blokzinciri teknolojisinin benimsenmesine izin verecek bir manifesto yayınladı:

“Bankacılık ve finans, kimlik yönetimi, gelir toplama ve kripto varlıklarının kullanımında Blockchain teknolojisinin uygun şekilde uygulanmasını teşvik etmek için politikayı yeniden şekillendireceğiz.”

Manifesto, dijital varlıklarla ilgili mevcut Nijerya Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) yasalarını daha iş dostu hale getirmek için bu yasaların yeniden gözden geçirilmesini tavsiye ediyor. Yeni kural kapsamında, Nijerya’da Bitcoin ve diğer token’lar gibi dijital varlıkların düzenlenmesi için bir çerçeve sağlanması hedefleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nijerya’dan bir kripto adımı daha
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!