SVB İflası Hangi Kripto Para Şirketlerini Etkiledi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük 16. bankası olan Silicon Valley Bank’ın (SVB) iflası bu kripto para şirketlerini etkiledi.

Silicon Valley Bank’ın ani iflasının etkileri sürerken birçok kripto para şirketi söz konusu çöküşten etkilendiğine dair sinyaller verdi. Bünyesinde 209 milyar dolar fon bulunan Silicon Valley Bank şimdiye kadar kripto endüstrisinin önemli isimlerine ev sahipliği yapmıştı.

Circle: 3,3 milyar dolar

SVB’den en çok etkilenenler risk sermayesi şirketleri ve teknoloji girişimleri olsa da çok sayıda kripto şirketi de bankaya maruz kaldıklarını açıkladı. Bunlar arasında ilk dikkat çeken ve şimdilik en büyük hasarı alan USCD ihraççısı Circle oldu. Circle, iflas eden bankada 3,3 milyar dolar tuttuğunu beyan etti.

BlockFi: 227 milyon dolar

SVB’den etkilenen diğer kurum BlockFi oldu. FTX’in iflasından yıkıcı bir hasar alan BlockFi geçtiğimiz kasım ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. Verilere göre BlockFi’nin SVB’de 227 milyon dolarlık fonu bulunuyor. Bu fonların bir para piyasası yatırım fonunda olduğu için Federal Mevduat Sigorta Komisyonu (FDIC) tarafından sigortalanmadığı ve bunun da iflas yasasının ihlali anlamına gelebileceği bildiriliyor.

Avalanche: 1,6 milyon dolar

Dikkat çeken kripto şirketleri arasında Avalanche’da yer bulunuyor. Ekip tarafından 11 Mart tarihinde yapılan paylaşımda, Silicon Valley Bank’ın çöküşüne 1,6 milyon dolar maruz kaldıkları açıklandı. Avalanche’ın yerel tokenı AVAX’ın halihazırda 4,84 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğu düşünülürse içerde kalan miktar korkutucu değil.

Yuga Labs: Belirsiz

Bored Ape Yatch Club gibi popüler NFT koleksiyonlarının üreticisi Yuga Labs’da SVB’ye maruz kaldığını açıkladı. Yuga’nın kurucu ortağı Greg Solano tarafından yapılan duyuruda, şirketin batan bankaya “çok sınırlı bir şekilde” maruz kaldığı beyan edildi. Solano, bu maruziyetin şirketin planlarını ve akışını etkilemediğini belirtirken henüz net miktarı açıklamadı.

Proof: Belirsiz

NFT’lerde bir başka lider olan Proof daha sert bir darbe almış olabileceğine dair sinyaller verdi. Popüler NFT koleksiyonu Moonbirds‘ün arkasındaki Digg kurucu ortağı Kevin Rose tarafından oluşturulan Web3 projesi,10 Mart günü şirketin SVB’de nakit tuttuğunu doğrulayan bir açıklama yayınladı. Açıklamanın detaylarında net varlık miktarına dair bilgilere yer verilmedi. Bununla birlikte potansiyel kaybın müşteri varlıklarının güvenliğini veya Proof’un yol haritasını etkilemeyeceği  vurgulandı.

Nova Labs: Belirsiz

Merkeziyetsiz ağ ve internet sağlayıcısı Helium’un arkasındaki geliştirici olan Nova Labs, 10 Mart tarihli açıklamasında SVB’ye maruz kaldığını duyurdu. Nova Labs CEO’su ve Helium kurucu ortağı Amir Haleem, SVB’de ki zararın ne kadar olduğunu belirmezken, varlıklarının büyük çoğunluğunun diğer kurumlarda olduğunu ifade etmekle yetindi.

Öte yandan Blockchain Capital, Castle Island Ventures, Dragonfly ve Pantera gibi önemli kripto kuruluşlarının Silicon Valley Bank’dan hizmet aldığı biliniyor. Kuruluşlardan henüz bir açıklama gelmese de potansiyel olarak iflastan etkilenen isimler arasında yer alıyorlar.

Konuyla ilgili kripto para şirketlerinden açıklama geldikçe haberimiz güncellenecektir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SVB İflası Hangi Kripto Para Şirketlerini Etkiledi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!