Circle, USDC işlemlerinin Pazartesi gününe kadar işleme alınmayacağını duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

USDC ihraççısı Circle tarafından ticaret şirketlerine gönderilen bir mektupta, bekleyen USDC işlemlerinin Pazartesi gününe kadar işleme alınmayacağı bilgisi paylaşıldı. 

Circle, Silicon Valley Bank’ın kapatılmasının ardından gerçekleştirdiği açıklamada, 3,3 milyar dolarlık USDC’sinin bankada kaldığını açıkladı. Yaşanan bu gelişme, USDC’nin 1 dolar sabitini kaybetmesine zemin hazırladı. 

Şirketin açıklaması, trader’ların para taşımak için kullandıkları Signet’te gerçekleştirilen işlemlerin Pazartesi günü normale döneceğini gösteriyor.

Kapasite eşiğine ulaşıldı

The Block’un bildirdiğine göre Circle tarafından gönderilen not, ticari müşterilerin gerçek zamanlı ödemelerini sağlamak için kullanılan Signet’in kapasite sorunu sebebiyle gecikme yaşadığını ortaya koydu. 

Circle, konuyla ilgili yorum talebine henüz bir yanıt vermiş değil.

Circle’ın ABD dolarına endeksli stablecoin’i USDC, Silicon Valley Bank’ın Kaliforniya regülatörü tarafından kapatılmasının ardından 1 dolar sabitini kısa bir süre içinde kaybetti ve 0,88 dolar seviyesinme kadar geriledi. 

Silicon Valley Bank’ın yaşadığı çöküş, piyasaları derinden etkiledi. 2008 yılında yaşanan büyük mali krizden bu yana, ilk kez bu kadar yüksek profilli bir banka operasyonlarını sonlandırmak durumunda kaldı. 

Geçtiğimiz günlerde de Silvergate Bank, operasyonlarını sonlandırdığını duyurmuştu.

Circle’ın stablecoin’i USD Coin’in çöküş yaşaması, akıllara TerraUSD’nin (UST) çöküşüyle başlayan süreci getirdi. Hatırlanacağı gibi Terra’nın stablecoin’i UST’nin çöküşü, bir domino etkisine neden olmuş ve başta Three Arrows Capital olmak üzere birçok kripto odaklı şirket iflas ettiğini açıklamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle, USDC işlemlerinin Pazartesi gününe kadar işleme alınmayacağını duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!