SWIFT, pozitif sonuçların ardından CBDC testlerinin bir sonraki aşamasına geçiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankalar arası mesajlaşma platformu Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications veya yaygın olarak bilinen adıyla SWIFT’in 9 Mart’ta yaptığı açıklamaya göre, kuruluşun farklı merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) test etmeye yönelik çalışmaları olumlu sonuç verdi.

12 haftalık bir test süreci boyunca SWIFT, iki farklı blockchan ağı ve mevcut fiat  para ödeme sistemleri arasında yaklaşık 5.000 işlemi simüle etti.  Yapılan araştırmaya, Royal Bank of Canada, Banque de France, Société Générale, BNP Paribas, Monetary Authority of Singapore, HSBC, Deutsche Bundesbank ve Natwest de dahil olmak üzere 18’den fazla finans kuruluşu katılım sağladı. SWIFT, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Genel olarak, the sandbox testinin sonuçları, SWIFT’in deneysel çözümünün, CBDC’lerin birlikte çalışabilirliği için merkezi ve ticari bankaların ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ve CBDC’lerin uluslararası ödemelerde başarı bir şekilde kullanılmasını sağlayabildiğini gösterdi”

SWIFT, CBDC’lerin gelecekte nasıl işlev göreceği hususunda katılımcılar arasında “güçlü bir uyum” olduğunu dile getirdi. SWIFT, daha sonraki adımlar için CBDC sandbox’ının ikinci bir aşamasını yürütmeyi ve “CBDC’leri birbirine bağlama çözümünü gelişmiş atomikliğe sahip ödelemer için bir beta sürümüne” genişletmeyi planlıyor.

Merkez bankaları CBDC çözümü geliştirecek

SWIFT’e göre merkez bankalarının %24’ü, önümüzdeki yıllarda bir CBDC çözümü geliştirme potansiyeline sahip. Dünya çapındaki 110’dan fazla merkez bankası, şu anda CBDC’lerin kullanım durumlarını araştırıyor. HSBC’nin Yurtiçi ve Gelişmekte Olan Ödemelerden Sorumlu Küresel Başkanı Lewis Sun, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Birlikte çalışabilirlik, CBDC’lerin gerçek zamanlı uluslararası ödemeler sağlama potansiyelini gerçekleştirmenin anahtarıdır. CBDC’lere olan ilgi artarken, genişleyen bir teknoloji ve standart yelpazesi denenirken parçalanma riski de armaktadır”

Payment flow of the SWIFT CBDC connector | Source: SWIFT

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SWIFT, pozitif sonuçların ardından CBDC testlerinin bir sonraki aşamasına geçiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!