Hükümet, Nishad Singh’in lüks evine el koydu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD hükümeti, iflas eden kripto para borsası FTX’in eski mühendislik şefi Nishad Sing’in San Juan Adaları manzaralı lüks evine el koydu.

Singh, dolandırıcılık davasının bir parçası olarak, 3,7 milyon dolarlık mülkünü ABD hükümetine bırakmayı kabul etti. 

Bloomberg’in haberine göre Singh’in evi, ormanlık bir tepenin üstünde yer alıyor ve arazinin içersinde havuz, spa ve çeşitli meyve ağaçları yer alıyor. 27 yaşındaki yöneticinin evin parasını kişisel FTX hesabından ödediği ifade ediliyor. Buna karşın hükümet, Sam Bankman-Fried ile Singh’in müşteri fonlarını kötüye kullandığını iddia ediyor ve bu mülkün işlenen suçlarla bağlantılı olduğuna inanıyor. 

Bölgedeki ilçe mülk kayıtlarına göre Sing, evin tapusunu 25 Ekim’de imzaladı. 

Savcıların açıklamasına göre FTX’in eski mühendislik şefi, altı ayrı dolandırıcılık suçlamasını kabul ederken, miktarı açıklanmayan hisseleri de elden çıkarmayı kabul etti. 

Singh, mağdurların zararlarının tanzim edilebilmesi için, elinden geleni yapmak istediğini dile getirdi.

Singh, iş birliğini kabul etti

FTX’in eski mühendislik şefi, cezai indirime gidilmesi umuduyla hükümetle iş birliği yapmayı kabul etti. Benzer bir biçimde Alameda’nın eski CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in kurucu ortağı Gary Wang de suçlarını kabul ederek hükümet ile iş birliği yoluna gittiler. Buna karşın FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, her fırsatta suçsuz olduğunu dile getirdi.

Savcılar, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın suçlu bulunması halinde, SBF’nin 700 milyon dolarlık varlığına el konulacağını dile getirdi. 

Singh, FTX kurucusu SBF’nin kardeşinin çocukluk arkadaşıydı. 2017 yılının sonlarında Alameda bünyesinde dahil olan eski mühendislik şefi, daha sonra FTX için Wang ile birlikte çalışmaya başladı. 

Singh’in 2020 yılı ile 2022 yılları arasında Demokrat vekillere 9,3 milyon dolarlık siyasi bağış yapması da, uzun süre ülkenin gündemini meşgul etmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hükümet, Nishad Singh’in lüks evine el koydu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!