Alameda Research, Sequoia Capital’deki hisselerini Abu Dabi’ye satıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX iflas davasındaki son güncelleme, feshedilen kripto para borsası ile Abu Dabi arasında yeni bir anlaşma yapılmasıyla geldi.

Alameda Research, Sequoia Capital’daki tüm payını Abu Dabi’ye satıyor

ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’nin 8 Mart tarihli bir belgesi, FTX’in yatırım kolu olan Alameda Research’ün, girişim sermayesi şirketi Sequoia Capital’daki kalan payını Abu Dabi egemen varlık fonuna satacağını ortaya çıkardı.

Belgeye göre FTX, üstün teklifi ve satış işlemini kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirme kabiliyetine dayanarak alıcı ile sözleşme imzalamaya karar verdi. Bu kararın ise dört farklı tarafın hisseleri satın almak için gösterdiği ilginin ardından alındığı belirtildi.

Alameda’nın hisselerini satın alan Al Nawwar Investments RSC Limited, bilindiği üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi hükümetine ait. Belgede ise alıcının halihazırda Sequoia’ya yatırım yaptığı belirtiliyor.

Yaplan açıklamalara göre, anlaşma 45 milyon dolar nakit değerinde ve 31 Mart’a kadar tamamlanma potansiyeline sahip. Ne var ki yine de son kararın Delaware iflas yargıcı John Dorsey’e ait olduğunu da belirtmekte fayda var.

Ayrıca, Sequoia Capital’de kalan payını satmaya yönelik bu girişim, FTX’in alacaklılara olan borcunu ödemek için yatırımlarını tasfiye etme girişimlerinin bir parçası olarak görülüyor.

Dorsey, şu anda FTX’e karşı olan yasal davaların yönlerine aktif olarak dahil olmuş durumda. İlk iflas başvurusunun ardından, FTX’e Dorsey tarafından bazı varlıklarını satması için izin verildi.

İlginizi çekebilir: SBF’in avukatları, savunma hazırlığı için daha fazla süre istiyor

Öte yandan bu varlıklar arasında türev platformu LedgerX, hisse senedi takas platformu Embed ve şirketin bölgesel şubeleri FTX Japonya ve FTX Avrupa da yer alıyordu.

Bilindiği üzere 2023’ün Ocak ayında FTX’in 5 milyar doların üzerinde nakit ve likit kripto varlığını geri aldığı bildirilmişti.

İlgili bir davada ise 8 Mart’ta mahkeme belgeleri, Alameda Research’ün şirkete kredi geri ödemeleri nedeniyle dava açmasının ardından Dorsey’in Voyager Digital’ın 445 milyon dolar ayırmasını onayladığını ortaya koydu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alameda Research, Sequoia Capital’deki hisselerini Abu Dabi’ye satıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!