Grayscale’in mahkemedeki başarısı, şirketin ürününü olumlu etkiledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale Investments’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na açmış olduğu davada başarılı bir görüntü çizmesi, GBTC’yi olumlu etkiledi.

GBTC ürünündeki fiyat düşüşü, Grayscale’in mahkemede durumu tersine çevirmesinin ardından duraksadı.

Nothing is done and we won’t know the outcome for a few months but that went better for Grayscale than I think most people predicted (other than Grayscale themselves). Discount collapsed a bit yesterday and more this morning. Now sits around ~40%. Was -46% last week. pic.twitter.com/tt0AGMvHzu

— James Seyffart (@JSeyff) March 7, 2023

 

Bloomberg’den James Seyffart, Grayscale’in davayı kazanması halinde bile yargıçların davayı nasıl ele aldığı konusunun hala önemli olduğunu, zira SEC’in Bitcoin ETF teklfilerini potansiyel olarak farklı gerekçelerle tekrar reddedebileceğini dile getirdi.

That said, based on what i just listened to, I wouldn’t be surprised if Grayscale won over all three of the judges here. Maybe my view will change as I digest it more but that’s my initial read (I’m not a lawyer and have no legal training so take that view with grain of salt lol)

— James Seyffart (@JSeyff) March 7, 2023

“Az önce duyduklarıma dayanarak söylemem gerekirse, Grayscale buradaki üç jüriye de kazanırsa şaşırmam. Belki olayı daha fazla sindirdikçe görüşüm değişir, ancak şimdilik yaptığım okuma bu”

Duruşmadaki yargıçlardan birisi, Grayscale’in yanında yer alırken, bir başka yargıç SEC’in kararını haklı çıkarabilmek için yeterli bilgiyi mahkemeye sunmadığını söyledi. 

Yargıçlar ayrıca, vadeli işlem piyasasında yaşanabilecek potansiyel bir manipülasyonun spot piyasalarda da ortaya çıkacağını belirterek, SEC’in bir Bitcoin vadeli işlem ürününü onaylarken spot Bitcoin ürünün onaylamamasının çelişkili olduğunu vurguladı.

 Duruşmada Grayscale için son derece olumlu noktalar göze çarpsa da, davanın gidişatı ile ilgili birçok belirsizlik de söz konusu. Analist Elliot Stein’a göre Grayscale’in davayı kazanma şansı %70 civarında yer alsa da, alınan kararda kullanılan dil de gidişat için son derece önemli bir rol oynayacak.

Seyffart, duruşmadaki sözlü tartışmaların davanın nasıl ilerleyeceğine dair kesin bir kanıt olmadığını altını çizdi. Yargıçların konuyla ilgili son kararı belirsizliğini koruyor.

Grayscale, SEC’in GBTC ürününü spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme teklifini reddetmesinin ardından regülatöre dava açtı. Şirket, SEC’in tekliflerini reddetmesini ayrımcı bir tutum olarak nitelendirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Grayscale’in mahkemedeki başarısı, şirketin ürününü olumlu etkiledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!