ABD’li vekiller, kripto raporlama gereksinimleri için yasa tasarısı sunmayı planlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir grup ABD vekili, kripto işlemlerinde yer alan belirli vergi mükellefleri için raporlama gerekliliklerini değiştirmek için mevzuatı yeniden getirmeyi planlıyor.

Punchbowl News’in haberine göre, Temsilciler Patrick McHenry ve Ritchie Torres, “Keep Innıvation in America” isimli yasayı yeniden getirmeyi planlıyor.

McHenry, ABD altyapı yasasındaki tanımlandığı şekliyle komisyoncu tanımını değiştirmek için çalışan isimler arasında yer alıyor. ABD Başkanı Joe Biden, tasarıyı Kasım 2021’de imzalamıştı.

Tasarı taslağına göre komisyoncuların 10.000 dolardan fazla olan dijital varlık işlemlerini İç Gelir Servisi’ne bildirme zorunluluğu 2024 yılından 2026’ya ertelenecek.

Bazı vekiller, 2021’de altyapı tasarısının Kongre’de görüşüldüğü sırada potansiyel sıkıntıları belirterek mevzuatı değiştirmeye çalıştı. Birçok vekil, kripto raporlama gereksinimlerinin şirketler ve bireylr için imkansız gereksinimler belirlediğini söyleyerek yasayı eleştirdi.

McHenry ve Torres’in ABD hükümetinin “dijital varlık” terimini tanımlama yeteneğini sınırlayabilmek için revize edilen yasa tasarısına yeni hükümler ekledikleri bildirildi. Punchbowl’a göre kripto yanlısı Temsilci Darren Soto da dahil olmak üzere bazı meclis üyeleri de mevzuat için imza verdi.

Tasarının taslağında şu ifadeler yer aldı:

“Dijital varlık işlemleri ile ilgili tuatarlı ve doğru raporlama gerekmektedir. Kongre, dijital varlık endüstrisine yasal ve düzenleyii getirmek için çalışmalıdır. Net gereklilikler, teknoloji ve inovasyonu teşvik edebilir.”

McHenry, geçtiğimiz Ocak ayında Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi başkanlığını Temsilci Maxine Waters’tan devraldı.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li vekiller, kripto raporlama gereksinimleri için yasa tasarısı sunmayı planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!