Alameda, Grayscale ve DCG’ye dava açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in kardeş şirketi olarak bilinen Alameda Research, Grayscale ve Digital Currency Group’a dava açtı.

Bloomberg’ün haberine göre Grayscale “fahiş yönetim ücretleri” talep etti. Şirket, Grayscale’i Bitcoin ve Ether tröstlerinden gelen geri ödemeleri uygunsuz bir biçimde engellemekle suçladı.

Delaware’deki Chancery Mahkemesi’nde açılan dava, Grayscale ile birlikte Digital Currency Group ve CEO’su Barry Silbert’i de hedef aldı. 

Alameda’nın iddiasına göre Grayscale, BTC ve ETH tröstlerinin yönetimi için fahiş fiyat ücretleri talep etti. 

FTX CEO’su John Ray şu ifadeleri kullandı:

“FTX müşterileri ve alacaklıları için geri ödemeleri en üst seviyeye çıkarmak için her yöntemi kullanmaya devam edeceğiz”

Grayscale sözcüsü ise davanın yanlış yönlendirildiğini dile getirdi:

“Grayscale GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürmek için yasal onay almaya çalışırken son derece şeffaftı. Bunun en önemli sebebi de Grayscale’in müşterileri için sunduğu uzun vadeli ürün yapısıdır. Zorlayıcı yasal argümanlara karşı güvenimizi koruyoruz”

Gerçekleştirilen başvuru, Grayscale’in ücretleri düşürmesi ve geri alımlara izin vermesi durumunda FTX’in sahip olduğu hisselerinin mevcut değerinden %90 oranında daha fazla olacağını vurguluyor 

Grayscale ETF için itiraz edecek

Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesi gerekçesiyle dava açmıştı. Duruşma yarın, Washington Temyiz Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek. 

SEC, daha önce bazı Bitcoin ETF başvurularını onaylasa da, şimdiye dek hiçbri spot Bitcoin ETF başvurusunu kabul etmedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alameda, Grayscale ve DCG’ye dava açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!