Piyasa güven, SBF Netflix derdinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parasal sistemler, insanların takas yöntemini bırakıp, ekonomik bir yapının temellerini oluşturmaya başlamasından bu yana oldukça kirtik ve önemli bir rol oynadı. İnsanların emekleri ile kazandığı varlıkların, hak ettikleri ölçüde meta karşılığı değiş tokuşuna yarayan bu varlıklar, günümüzde çok daha çeşitli, gelişmiş ve bir o kadar da karmaşık bir yapıda. Bu hem düzenleyicilerin, hem kullanıcıların hem de şirketlerin yoğun dikkatini gerektiriyor. Ancak bazı şirketler kendilerine teslim edilen bu dikkati, kullanıcıların güvenini suistimal etmek için kullanabiliyor. 2022’ye damgasını vuran FTX krizi ise tam olarak bu şekilde. Dava süreci hâlen sürüp, her gün yeni bir belge medyaya yansırken, FTX’in kurusucu Sam Bankman-Fried’in talepleri tepki ile kaşılandı. Tepki ile karşılanan bu taleplerin arasında yargılanma sürecinde Netflix izlemek var.

Sam Bankman-Fried’den Netflix talebi

FTX, çok da uzun olmayan bir süre önce kullanıcılarının varlıklarını izinsiz bir şekilde kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı gerekçesiyle sıkı bir dava dönemine girdi. İflasını koruma başvurusunda bulunan şirket her ne kadar ilk etapta kurtulmaya çalışsa da, sonu bitmez entrika çukuruna beraberinde birçok şirketi de kattı ve diğer birçok şirketi kendisi ile alakası olmadığına dair açıklama yapmak zorunda bıraktı.

Tüm bu skandallar hâlen sıcaklığını korurken, konu hakkında Twitter üzerinde “batırdım” diye açıklama yapan kurucu Sam Bankman-Fried, şimdi ise konulara alışmış olacak ki mahkemeden kripto haberlerini okumak ve Netflix izlemek için izin istedi.

Konu hakkında detayların yer aldığı ve ABD Başsavcısı tarafından mahkemeye gönderilen mektuba göre, Sam Bankman-Fried’e federal mahkeme gününü beklerken, çevrimiçi yasal araştırma yapmasına, haberleri ve sporları takip etmesine, Amazon’da alışveriş yapmasına ve yemek siparişi vermesine izin verilmeli. 

Taleplerinin büyük bir kısmı kabul edilen Sam’e ek olarak bir takım uygulamalara daha erişim sağlanacak.

ABD Başsavcısı’nın belirttiğine göre Bankman-Fried’in Microsoft Office, Zoom, Adobe Acrobat, Docusign ve şifre yöneticisi uygulaması 1password’ü kullanmasına izin verilmesini istedi. Bilgilere göre Sam’in ailesi Apple kullanıcısı olsa da, yazılım listesinde Notepad ve Notepad++ bulunduğundan, verilen dizüstü bilgisayar görünüşe göre Windows tabanlı bir makine olacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa güven, SBF Netflix derdinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!