Mastercard, ABD ve Birleşik Krallıkta Bitcoin kartını duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründe ödeme şirketlerinin adımları oldukça kritik. Bu adımlar arasında adını sık sık duyurmayı başaran Mastercard ve Visa da oldukça önemli adımlar atıyorlar. 

Mastercard, 50 yılı aşkın süredir yenilikçi ödeme çözümleri sunan lider bir küresel ödeme teknolojisi şirket. Mastercard, geleneksel olarak kredi ve banka kartı işlemlerine odaklanırken, kripto para birimleri dünyasına, özellikle bitcoin’e de büyük ilgi gösteriyor.

Mastercard’ın Bitcoin ile ilişkisi, şirketin kripto para birimlerinin kullanımına izin verecek bir ödeme sistemi için patent başvurusu yaptığı 2013 yılında başladı. O zamandan beri Mastercard, blokzincir teknolojisinin ve dijital para birimlerinin olanaklarını keşfetmeye devam ediyor. Aslında şirket, ağlarında kripto para birimleri satın alma, tutma ve takas etme yeteneği de dahil olmak üzere yeni bir kripto para birimi ürün ve hizmetleri paketini piyasaya sürdü.

Son olarak ortaya çıkan yeni haberlere göre ise şirket, ABD ve Birleşik Krallık’ta Bitcoin kartını piyasaya sürdü.

Mastercard, ABD ve Birleşik Krallıkta Bitcoin kartını duyurdu

Mastercard’ın kripto para birimi alanındaki en büyük girişimlerinden biri, Coinbase ve BitPay dahil olmak üzere büyük kripto para borsalarıyla olan ortaklığı. Mastercard, bu borsalarla ortaklık kurarak, müşterilere Mastercard’larını Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almak için kullanma olanağı sağlayarak dijital para birimi piyasasına daha kolay erişim sağlar.

Mastercard, Mastercard Blockchain adı verilen kendi blockchain teknolojisini geliştirmek için de çalışıyor. Bu blokzincir çözümü, geleneksel ödeme sistemlerine kıyasla daha fazla şeffaflık ve güvenlik sağlayarak, işletmeler ve bireyler arasındaki işlemleri işlemek için güvenli ve verimli bir yol olacak şekilde tasarlanmış durumda.

Diğer taraftan Mastercard ağı hala geliştirme aşamasında ve şirket etkinliğini test etmek için birkaç pilot program yürütülüyor. Bu pilot programlar, tedarik zincirinde daha fazla şeffaflık ve izlenebilirlik sağlayan, gıda ürünlerinin menşeini takip etmek için bir platform içeriyor.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mastercard, ABD ve Birleşik Krallıkta Bitcoin kartını duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!