Babel Finance, alacaklı müşterilerine geri ödeme yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022’deki ayı piyasasıyla sarsılan kripto kredi şirketlerinden biri olan Babel Finance, yeni bir token basmak da dahil olmak üzere yeniden yapılandırma fırsatlarını inceliyor.

Bloomberg tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamalara göre, Babel’in kurucu ortağı Yang Zhou, alacaklılarına olan borçların geri ödenmesi için gelir elde etmek amacıyla yeni bir merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi inşa etmeyi planlıyor.

Yang’ın yeniden yapılandırma teklifine göre, Hope adı verilen potansiyel DeFi projesi, Babel için bir “Babel Recovery Coins” olarak hizmet verecek yeni bir stablecoin basımını amaçlıyor.

Tether (USDT) ya da USD Coin (USDC) gibi büyük stablecoin’lerin aksine, Hope’un adını taşıyan stablecoin’in Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) teminat olarak kullanacağı ve yatırımcılar için arbitraj teşvikleri yoluyla ABD doları ile 1:1 oranını koruyacağı vurgulandı.

Bununla birlikte belgede, Babel’in bir diğer kurucu ortağı Wang Li’nin de kayıplardan sorumlu olduğu iddia ediliyor ve riskli alım satım faaliyetlerinin yalnızca Wang tarafından talimatlandırıldığı  bildirildi. Ayrıca, Wang’in şirketin yaşadığı sorunlar nedeniyle geçtiğimiz aralık ayında Babel’deki CEO’luk görevinden istifa ettiğini belirtmekte fayda var.

Babel’in tahminlerine göre, Wang’ın riskli alım satım faaliyetlerinden kaynaklandığı iddia edilen kayıplar nedeniyle şirketin müşterilere 524 milyon dolar değerinde BTC, ETH ve diğer token borcu mevcut. Babel’in müşterilerinin, şirketin büyük hacimli teminat çağrılarını karşılayamaz hale gelmesinin ardından teminatları nakde çevirmesiyle 224 milyon dolar daha kaybettiği bildirildi.

2022 kripto kışından tek etkilenen Babel Finance olmadı

Daha önce de bildirildiği üzere Babel, 2022’deki kripto kışı nedeniyle ciddi likidite sorunları yaşayan birkaç kripto kredi kuruluşundan yalnızca bir tanesiydi. Hong Kong merkezli şirket, olaeşi bezeri görülmemiş  likidite baskılarını gerekçe göstererek Haziran 2022’de para çekme işlemlerini askıya aldı.

Öte yandan Voyager Digital, Celsius Network, Genesis Global ve Hodlnaut gibi sektörün önde gelen kredi kuruluşları da benzer sorunlarla karşı karşıya kalan şirketlerdi. Ocak ayında yapılan 11. Madde kapsamında iflas başvurusuna göre, Genesis’in üçüncü büyük alacaklısı olan Babel’e 150 milyon dolar borcu mevcut. Ne var ki bahsi geçen şirketlerin tamamı şu anda yeniden yapılandırma planları üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Babel Finance, alacaklı müşterilerine geri ödeme yapacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!