Silvergate’in başı dertte: Circle da ayrıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Circle, insanların dijital para birimlerini kullanmasını ve değiştirmesini kolaylaştırmaya kendini adamış küresel bir finansal teknoloji şirketi olarak karşımıza çıkıyor. 2013 yılında kurulan Circle, kripto para birimi alanındaki en önde gelen şirketlerden biri haline geldi. Şirketin en kritik ve bilinen ürünü ise şüphesiz stablecoin USDC.

USDC, 2018’de piyasaya sürüldü ve hızla endüstride en yaygın kullanılan stablecoin’lerden biri haline geldi. Oldukça değişken olabilen diğer kripto para birimlerinin aksine USDC, rezervde tutulan gerçek ABD doları ile desteklendiği için sabit bir değere sahip.

Ancak bu sefer konu alışık olduğumuz stablecoin’lerin sorunlarından biri değil: Silvergate. 

Silvergate son birkaç gündür oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor. Mali durumları nedeniyle bir süredir kaynar suda olan Silvergate, mali raporlarını erteletmek istemesiyle birlikte gündeme geldi ve bir süre daha oradan inmeyeceğe benziyor. Günden güne müşteri kaybeden şirket, son olarak en büyük stablecoin şirketlerinden Circle’ı da kaybetti.

Circle da Silvergate ile anlaşmalarını sonlandırdığını açıkladı

Küresel olarak birçok şirket ve düzenleyici, söz konusu kripto olduğunda deyim yerindeyse diken üzerinde duruyor. En ufak bir hatada iflas veya krizle sonuçlanabilecek olan sektörde son kurban ise Silvergate oldu.

Günlerdir birçok şirketin ayrılması ile kan kaybeden şirkete bir darbe de Circle’dan geldi. Şirket, yayımladığı blog sayfasında Silvergate ile bağlarını kopardıklarını açıkladı:

“Silvergate Bank’ta devam eden belirsizliğin bir sonucu olarak bugün, Silvergate’te tutulan USDC rezerv mevduatlarının küçük bir yüzdesini diğer bankacılık ortaklarımıza taşıdık. Silvergate ile olan ilişkimizi sona erdirme süreci, sorun belirtileri ve daha geniş kripto varlık riskine maruz kalmanın giderek daha belirgin hale gelmesiyle geçen yıl başladı”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silvergate’in başı dertte: Circle da ayrıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!