Celsius, WBTC’leri BTC’ye dönüştürmeyi sürdürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar içerisindeki gelişim, belki de diğer bütün sektörleri kıskandıracak cinsten. Hem küresel kabulü, hem yatırımcıları hem de gelişimi ile günden güne hayatın bir parçası hâline gelen kriptolar, ne yazık ki son dönemde büyük sorunlar ile boğuşuyor.

Hem sektörün fiyatsal bazda bir takım dalgalanmalar yaşaması hem de birtakım şirketlerin öngörülemez iflasları, gelişimi ne yazık ki kötü yönde etkiliyor. Çok da uzak olmayan bir geçmişte para çekim işlemlerini durdurarak iflasını açıklayan Celsius ise bu kötü etkilerden birine sahip. Şirket ardı arkası kesilmeyen davalar ile uğraşırken, bir taraftan da elindeki WBTC’leri BTC’ye dönüştürmeyi sürdürüyor.

Kripto lending şirketinin 3 Mart tarihli Bölüm 11 iflas koruma işlemlerinde verdiği rapor belgelere göre işlem, Celsius alacaklı komitesinin onayıyla gerçekleşti.

Celsius’un WBTC’leri BTC’ye dönüştürülmeye devam ediliyor

Wrapped Bitcoin (WBTC), Ethereum blokzincirindeki Bitcoin’i (BTC) temsil eden bir kripto para türü olarak kısaca açıklanabilir. WBTC’nin arkasındaki fikir, Bitcoin sahiplerinin Ethereum’un son yıllarda muazzam bir büyüme kaydeden merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine katılmasını sağlamaktır.

Bir kullanıcı, WBTC oluşturmak için BTC’yi bir escrow’a gönderir ve o da daha sonra Ethereum blokzincirinde eşdeğer miktarda WBTC basar. Sorumlu, BTC’yi güvenli bir cüzdanda tutar ve WBTC daha sonra Ethereum ağındaki kullanıcıya bırakılır. Saklayıcının WBTC’yi yakması ve eşdeğer miktarda BTC’yi kullanıcıya bırakmasıyla süreç herhangi bir zamanda tersine çevrilebilir.

Hâlihazırda bir süredir Celsius’un yaptığı işlem ise tam olarak bu. Diğer taraftan şirketin bu değişimi neden gerçekleştiğine dair herhangi bir sebep açıklanmış değil. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Celsius, WBTC’leri BTC’ye dönüştürmeyi sürdürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!