Ethereum (ETH) Shanghai yükseltmesi ertelendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) geliştiricileri, merakla beklenen Shanghai hard fork’unu yaklaşık iki hafta erteledi.

Bilindiği üzere Shanghai yükseltmesinin mart ayının sonlarına doğru gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Ancak Ethereum geliştiricilerinden gelen habere göre, söz konusu yükseltme, Nisan ayının ilk iki haftası içinde gerçekleştirilecek. Gecikme ise geçtiğimiz gün düzenlenen Ethereum geliştirici toplantısında duyuruldu.

Ethereum geliştiricileri, Shanghai yükseltmesini erteleme kararı aldı

Toplantı sırasında çekirdek geliştiriciler, hard fork’un 14 Mart’ta yapılması planlanan Goerli testnet lansmanından yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşeceği konusunda fikir birliğine vardılar. Goerli testnet ise Shanghai hard fork’u için ana ağda kullanıma sunulmadan önceki son kostümlü prova olacak.

So looks like Goerli testnet is getting upgraded to Shapella

Epoch: 162304
Time: 3/14/2023, 10:25:36 PM UTC

See ya on the other side!

— terence.eth (@terencechain) March 2, 2023

Ethereum çekirdek geliştiricisi ve proje koordinatörü Tim Beiko, “Mainnet için genellikle insanlara duyurudan sonra en az iki hafta süre vermek istiyoruz. Yani Goerli’nin ayın 14’ünde gerçekleştiğini, her şeyin yolunda gittiğini ve 16’sında mainnet ile ilerlemeyi kabul ettiğimizi düşünün. Bu da bizi en erken Nisan ayının ilk haftasına götürür.” açıklamasında bulundu.

Beiko, geçtiğimiz gün Twitter’da paylaştığı bir gönderide, bir minnet tarihi üzerinde açıkça anlaşmadıklarını, ancak “Goerli’de işlerin yolunda gittiğini varsayarak” 16 Mart’taki düzenlenecek olan bir sonraki geliştiriciler toplantısında muhtemelen bir tarih belirleneceğini belirtti.

We didn’t agree to a mainnet date explicitly, but assuming things go well on Goerli, we’d probably set a date on the next ACDE (Mar 16).

— timbeiko.eth (@TimBeiko) March 2, 2023

Ayrıca, Shanghai Capella’nın (Shapella) Goerli’ye yükseltilmesi, Ethereum müşterileri ve stake hizmeti sağlayıcıları için Shanghai hard fork’unun mainnet’te başlatıldığında sorunsuz bir şekilde ilerleyebilmesini sağlamak için son şansı olacak.

Bununla birlikte uzun zamandır beklenen Şanghay ana ağ yükseltmesi, Beacon Zinciri üzerinde stake edilen Ethereum’un aşamalı olarak geri çekilmesine olanak tanıyacak.

Şu anda Beacon Chain’de 17,1 milyon ETH bulunuyor ve bu da tüm arzın yüzde 14’ünden biraz fazlasını temsil ediyor. Bu miktar da mevcut varlık fiyatlarıyla yaklaşık 28 milyar dolar değerinde olduğunu ortaya koyuyor.

İlginizi çekebilir: Ethereum Shangai yükseltmesinin testi başarıyla tamamlandı

Ne var ki Shanghai yükseltmesi, likit stake sağlayıcıları için de yükseliş olarak görülüyor. 

Lido gibi likit stake platformları, stake edilmiş ETH üzerinde daha fazla esneklik ve daha iyi getiri fırsatları sunduğundan, Shanghai güncellemesini takip eden aylarda bir teminat akını görülmesi muhtemel olabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum (ETH) Shanghai yükseltmesi ertelendi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!