Bitcoin (BTC), yüzde 5 değer kaybetti: Peki sebebi ne?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası 2022 yılında kâbus gibi bir performans gösterdi. Ancak bu durum pek çok sebebe bağlanabilir. Ayı piyasası, jeopolitik sorunlar ve endüstride meydana gelen çöküşler gibi pek çok majör sebepten dolayı kripto para birimleri ayakta kalmakta büyük zorluklar yaşadı.  

Ne var ki 2023 yılı, kripto piyasası için oldukça neşeli ve özgüvenli başladı. Özellikle Bitcoin (BTC), 2023’un ilk günlerinden itibaren muazzam bir performans gösterdi. BTC fiyatı, 16.000 dolar seviyelerinden yalnızca bir buçuk ayda yüzde 52 değer kazandı ve 25.200 dolar seviyelerine kadar tırmandı. Bir süredir 25.000 dolar direncini aşmaya çalışan Bitcoin, yatay bantta hareketlenmeye devam ediyordu.  

Bitcoin’in düşüşü Silvergate Capital’a bağlanıyor 

BTC fiyatı, kripto dostu banka Silvergate Capital ile ilgili belirsizlik dalgasının ortasında, dün gece sabaha karşı saat 04:00 sularında, 60 dakikadan biraz fazla bir süre içinde 23.500 dolardan 22.240 dolara yüzde 5’ten fazla değer kaybetti. 

Bitcoin’in toplam piyasa değeri şu anda 431 milyar dolar. Cointelegraph Markets Pro’ya göre de dün gece meydana gelen sert düşüş, Bitcoin’de 22 milyar dolar sildi.  

Bununla birlikte sert düşüş yalnızca Bitcoin’de meydana gelmedi. Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve altcoin’ler de benzer bir keskin düşüş yaşadı. 

Bitcoin just dropped $1200 in less than 30 minutes.

— The Wolf Of All Streets (@scottmelker) March 3, 2023

Dijital varlık platformu Matrixport’un araştırma müdürü Markus Thielen Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Bitcoin’deki fiyat düşüşünün Silvergate Bank’ın geciken yıllık 10-K mali raporunun yanı sıra ABD’li düzenleyicilerin bankalar ve kripto firmaları arasındaki bağları kısıtlamaya yönelik çabalarının artmasıyla bağlantılı olduğuna inandığını söyledi.  

“Düşüşün nedeni, Silvergate Bank’tan gelen sürekli gerilemedir çünkü artık fiat açma ve kapama işlemi konusunda daha fazla belirsizlik mevcut. Buna ek olarak, ABD’li düzenleyicilerin kripto şirketleri ve FDIC sigortalı bankalar arasındaki daha fazla bankacılık ilişkisini kesmeye çalıştığına dair daha geniş endüstri endişeleri var.” 

Buna ek olarak Thielen, yine de bu durumun, daha kripto dostu olmaya başlayan Hong Kong ve Çin’in işine geldiğinin de altını çizdi.  

Analistler Bitcoin’deki düşüşü tahmin etmişti

Twitter’daki birkaç teknik analist, Bitcoin’in, 23.000 dolar direncinden düşüşünü tahmin ettiklerini iddia etti.  

Bitcoin (BTC) fiyat grafiği. Kaynak: Cointelegraph Markets Pro.

Öte yandan Bitcoin, 22,250 dolar seviyesine en son 15 Şubat tarihinde geri çekilmişti. 

Ethereum (ETH) fiyat grafiği. Kaynak: Cointelegraph Markets Pro

Bitcoin’de yaşanan son düşüş, ETH fiyatını doğru orantılı olarak etkiledi. Söz konusu düşüşten önce Ethereum, 1.644 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyordu. Ancak düşüş ile birlikte ETH de bir saat içerisinde yüzde 4,74 değer kaybederek, 1.566 dolara kadar geri çekildi. Bu düşüş ile birlikte ETH’nin toplam piyasa değerinden maalesef 9 milyar dolar silindi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin (BTC), yüzde 5 değer kaybetti: Peki sebebi ne?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!