HyperPlay’in alfa sürümü başlatıldı: Dahili Web3 cüzdanına sahip!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dahili bir kripto cüzdanına sahip ve Web3’e özgü bir oyun başlatıcısı olan HyperPlay, erken erişim lansmanını duyurdu.

HyperPlay, Web3 oyun sektörüne yeni bir soluk getirecek

HyperPlay, oyuncuların kripto cüzdanlarını Epic Games Store, GOG (eski adıyla Good Old Games) ve kendi HyperPlay Store gibi oyun kütüphaneleriyle entegre etmeyi amaçlayan kripto cüzdan sağlayıcısı MetaMask ile iş birliği içinde oluşturuldu. 

Eski MetaMask operasyon lideri JacobC.eth tarafından kurulan yeni platform, geliştiricilerden herhangi bir komisyon talep etmediği ve bunun yerine platformdan para kazanmak için takas ve köprü gibi kripto hizmetlerine güvenmeyi planladığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Today, we’re excited to celebrate the early access alpha launch of https://t.co/tXbk7iBEWb, a game launcher that brings Web3 wallets into native games.

We aggregate the @EpicGames store, @GOGcom, and our own store to overlay @MetaMask into game experiences. pic.twitter.com/s7pGX9I8qg

— HyperPlay @ ETH Denver 2023 (@HyperPlayGaming) March 1, 2023

Bununla birlikte platformun yeni başlatılan alfa sürümünün kullanıcıları, arayüzünde yeni MetaMask cüzdanları oluşturabilecek. Buna ek olarak kullanıcılar, mevcut cüzdanlarını bir “içe aktar” butonu aracılığıyla içe aktarabilecek.

Cointelegraph’a konuşan JacobC.eth, bu cüzdanın bir oyunun üzerine yerleştirilebileceğini ve kullanıcıların oyun oynarken işlemleri hızlı bir şekilde onaylamasına olanak tanıdığını söyledi.

Geçtiğimiz gün yapılan duyuruya göre HyperPlay, platformunu, aralarında The Sandbox, Another World, Bionic Owl, DeFi Kingdoms ve Moonblasters’ın da bulunduğu 21 Web3 oyunuyla birlikte kullanıma sundu. HyperPlay’in, ayrıca hem Epic Games hem de GOG mağazalarına bağlanarak kullanıcıların sahip oldukları oyunları bu platformlardan başlatabilmelerine imkân tanıması bekleniyor. 

We are live on @HyperPlayGaming!!! https://t.co/yeex4uX1MT pic.twitter.com/i2GnY2MiFi

— Another World (@anotherworlddao) March 1, 2023

Platformun kurucusu JacobC.eth Cointelegraph ile gerçekleştirdiği röportajda, yeni bir oyun toplayıcısına ihtiyaç duyulduğunu çünkü Web3 oyunlarının büyük mağazalar tarafından gereğinden fazla tüketildiğini ve aşırı vergilendirildiğinin altını çizdi ve ekledi:

“Bugün, Web3 oyun geliştiricileri Apple, Steam ve Google tarafından platform dışı bırakılıyor ve bu eski Web2 mağazaları da geliştiricileri ekonomilerinde gerçekleşen her oyun içi eylem için yüzde 30 vergi kabul etmeye zorluyor. Bu sebeple de oyun mağazaları arasında daha rekabetçi bir pazar yaratmak istedik.”

İlginizi çekebilir: Unity, Web3 özelleklerine MetaMask’ı da ekledi

HyperPlay kurucusu, ayrıca platformun oyunculara her işlem yaptıklarında oyundan çıkmalarını gerektirmeyen evrensel bir cüzdan sunabileceğini de savundu:

“Hyperplay’i, oyuncunun cüzdanını oynadığı her oyuna aktarmasına olanak tanıyan yerel bir masaüstü uygulaması olarak inşa ettik ve birlikte çalışabilirliği, izinsiz genişletilebilirliği ve harika kullanıcı deneyimini Web3 oyunlarında varsayılan hale getirmek istiyoruz.”

Öte yandan JacobC.eth, HyperPlay’in şu anda alfa sürümünde olduğunu ve stabil olmayabileceğini de ekledi. Ekip ise gelecekte halka açılma yolunda ilerlerken, katılımcılar tarafından geri bildirim almayı ve ürünü geliştirmeyi umuyor.

Web3 oyun sektörü genişlemeye devam ediyor 

Ne var ki, Web3 alanındaki oyun sektörü her geçen gün daha da popüler bir hal almaya ve gelişmeye devam ediyor.  

Yakın tarihli bir DappRadar raporuna göre, oyun işlemleri geçtiğimiz ocak ayındaki tüm blokzincir faaliyetlerinin neredeyse yarısını oluşturdu.  

Bununla birlikte, Web3 oyunları karmaşık katılım süreçleri nedeniyle hala ana akım benimsemesine ulaşmakta zorlanıyor. 

Square Enix ise kısa süre önce, blokzincir teknolojisinin, geleceğin oyun endüstrisi için gerekli olduğunu düşündüğüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yüzden de şirket, bu alana büyük yatırımlar yapacağını duyurdu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
HyperPlay’in alfa sürümü başlatıldı: Dahili Web3 cüzdanına sahip!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!