Ethereum Shanghai yükseltmesi sonrası ETH beklentileri netleşiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründe güncellemeler, yükseltmeler ve fork’lar tüm hızıyla devam ediyor. Bitcoin’in harving’i için heyecan şimdiden yavaş yavaş artmaya başlarken, Ethereum için de çalışmalar aktif olarak devam ediyor. Bilindiği üzere Merge her ne kadar Ethereum’un ağın konsensüs mekanizmasını tamamen değiştirse de i yapıda bir takım geliştirmeler sürüyor. Genel pencereden bakıldığında ise ağın gelişiminin daha başlangıcında olduğu da bir gerçek.

Yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Ethereum Shanghai yükseltmesi de bunlardan biri. CryptoQuant’a göre ise iki farklı staker kategorisinin de zararda olduğunu ve yatırımcıların mevcut koşullar altında ETH’lerini satmak için yeterli sebebe sahip değil.

2 Reasons we argue why ETH selling pressure will be low after the Shanghai Upgrade

🧵👇 1/4 pic.twitter.com/bljiBS574Q

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) March 2, 2023

Kripto para birimleri için topluluk tabanlı bir veri analiz platformu CryptoQuant, yaklaşmakta olan Ethereum Shanghai yükseltmesinden sonra satış baskısının beklentilerin çok daha altında olacağını düşünüyor.

Yakın zamanda paylaşılan kapsamlı veri analizi ve web sitesinde yayınlanan bir raporda, yatırımcıların fırsat ortaya çıksa bile neden ETH tokenlerini satmakta isteksiz davranacaklarını özetlendi.

Shanghai yükseltmesi, ETH stake edenlerin stake ettikleri ETH’lerini kısıtlama olmaksızın geri çekmelerine izin verecek oldukça kritik bir yükseltme. Kullanıcılar bu yükseltmenin Mart 2023’te gerçekleşmesini bekliyor. Kripto topluluğu başından beri, yükseltmenin Ethereum blokzincirinin yerel coin’i olan ETH için yüksek satış baskısına yol açabileceğine dair beklentiler içindeydi.

En büyük beklentilerden biri de şüphesiz ETH’lerin hızlı bir şekilde çekilmesi. Ancak son veriler, bunun pek mümkün olmadığını ortaya koyar nitelikte.

Ayrıntılı bir açıklamada CryptoQuant, toplam ETH arzının yüzde 13’ünün stake edildiğini ve Shanghai güncellemesi sonrasına kadar geri çekilemeyeceğini açıkladı. CryptoQuant verilerine göre, ETH’nin mevcut fiyatında, 10.3 milyon ETH’yi temsil eden stake edilen ETH’nin yüzde 60’ı kayıpta.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Shanghai yükseltmesi sonrası ETH beklentileri netleşiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!