Mt. Gox mağdurları, bu ay Bitcoin’lerini geri almaya başlayabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mt. Gox mağdurları, uzun bekleyişin ardından nihayet bu ay içinde Bitcoin’lerini geri almaya başlayabilir.

Mt. Gox tarafından Ocak ayında yapılan açıklamaya göre alacaklılar, geri ödeme planı çerçevesinde 10 Mart’tan itibaren varlıklarını geri almaya başlayacaklar.

Gerçekleştirilen açıklamaya göre, bu ödemelerin tamamlanması için son tarih 30 Eylül 2023 olacak.Bu, ödemelerin ilk aşaması olacak, kalan tutarlar daha sonra eklenecek.

Blockstream CEO’su Adam Back, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“2014 yılında Mt. Gox’ta hala sahip olduğum Bitconi’leri bir kayıp olarak nitelendirmiştim. Bu sebeple şu anda geri gelecek ödemeler benimi çin bir bonus gibi.

Herkesin beklediğinden çok daha uzun sürdü ve bu sebeple geri ödemelerin yapılmaya başlanmasından memnun kalacağıma eminim”

Ödemelerle ilgili olarak borsalar, bu gecikmenin daha fazla sürmesini neden olabilir. Zira, alacaklıların varlıklarını geri alabilmesi için bir kripto para borsasına kayıt olması şartı sunulmuştu. Bazı kripto para borsalar, ödemelerin ne kadar hızlı aktarılacağı konusunda farklı farklı zaman çizelgeleri açıkladı. Örneğin BitGo, fonların 20 gün içinde verileceğini söylerken, Kraken bu sürenin 90 güne kadar çıkabileceğini ifade etti. 

Alacaklılara ilk etapta ne kadar varlık geri verileceğine dair net bir bilgi yok. Borsanın bilançosunda yaklaşık 142.000 BTC yer alıyor. Bununla birlikte borsanın 143.000 Bitcoin Cash’i ve 69 milyar dolarlık nakit rezervi söz konusu. 

Ek olarak alacaklıların alacakları miktar enflasyon oranına göre de farklılık gösterecek. 

Alacaklılar ödemelerini Bitcoin, Bitcoin Cash ve fiat para olara kalacak. İlk etapta ödemeler yen ile yapılacak. Bir alacaklının bildirdiğine göre ilk ödemelerin ardından tüm ödemelerin %71’i kripto para %29’u ise fiat para olarak yapılacak. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mt. Gox mağdurları, bu ay Bitcoin’lerini geri almaya başlayabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!